Σημαντική διάκριση για το Nissan e-NV200

Το 100% ηλεκτρικό Nissan e-NV200 κατέκτησε το βραβείο “German Commercial Vehicle Award” για το 2016 στην ειδική κατηγορία Electrically Driven Urban Delivery Vehicle. Το συμπαγές βαν

συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και είναι το πρώτο όχημα που έχει δεχθεί το εν λόγω βραβείο.

Το διάσημο βραβείο απονεμήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 στο IAA Commercial Vehicles show στο Ανόβερο της Γερμανίας και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στο είδος του. Το μοντέλο ψηφίστηκε από εμπόρους - οι αληθινοί ειδικοί στην αντοχή και την πρακτικότητα - ενώ κάθε όχημα υποβάλλεται σε λεπτομερή έλεγχο για δύο ημέρες. Ένα σύνολο από 15 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τεχνίτες από διάφορα επαγγέλματα έλαβαν μέρος στις δοκιμές, οι οποίες, εκτός από τις δοκιμές ντιζελοκίνητων εμπορικών, δοκίμασαν και ηλεκτρικά φορτηγά για πρώτη φορά.

Ο Διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan στην Ευρώπη Gareth Dunsmore δήλωσε: «Είναι υπέροχο να βλέπουμε όλα τα ηλεκτρικά LCV μας να θεωρούνται τόσο καλά από τη βιομηχανία αλλά και από τους εμπόρους. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, έχουμε δει όλο και περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσω του Nissan LEAF και του e-NV200 και οι επιχειρήσεις δεν είναι εξαίρεση. Βραβευμένα προϊόντα, όπως το Nissan e-NV200 συμφέρουν οικονομικά και διαθέτουν μηδενικούς ρύπους».

Το Nissan e-NV200 μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα χώρο φορτίου άνω των 4.2m3 και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 770 κιλά (το υψηλότερο στην κατηγορία του) που μπορεί άνετα να φιλοξενήσει δύο παλέτα. Η φόρτωση και εκφόρτωση γίνεται εύκολα μέσω των συρόμενων θυρών στις πλευρές του οχήματος και από ένα ευρύ άνοιγμα των πίσω θυρών.

Εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρικό κινητήρα που προέρχεται από το Nissan LEAF και με μπαταρίες που μπορούν να επαναφορτιστούν μέχρι και 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από ένα σχεδόν αθόρυβο και χωρίς εκπομπές κινητήρα. Διατίθεται τόσο σε εμπορική όσο και σε επιβατική έκδοση με την ονομασία Evalia. Τόσο το εμπορικό όσο και το επιβατικό μοντέλο προσφέρουν ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο όχημα, αλλά και 40% χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα