ΑΠΟΕΛ: Ισχυρός στη πράξη και κυρίως στο… γρασίδι

Είναι ιδιαίτερα θετικό για τον ΑΠΟΕΛ, να ξέρει ότι είναι οριστικά στους ισχυρούς σε όλους τους προκριματικούς γύρους (2o, 3ο και πλέι-οφ) του Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρητικά και σε κάποιο βαθμό πρακτικά, ο δρόμος για τους ομίλους είναι πιο ανοικτός, οι αντίπαλοι, ειδικά αν όλα πάνε καλά και φτάσει στα πλέι-οφ πιο βατοί. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Που λέει πως ισχυρός είσαι πραγματικά στα… πόδια, στον αγωνιστικό χώρο.

Όλες οι ομάδες από τις «μικρές» ποδοσφαιρικά χώρες, με πρώτο

τον ΑΠΟΕΛ, έκαναν το μεγάλο βήμα και μπήκαν στους ομίλους, μετά από υπέρβαση, αποκλείοντας με το καθεστώς του «ανίσχυρου», κάποιο «ισχυρό». Αρχής γενομένης από τις προκρίσεις επί Παρτιζάν και Κοπεγχάγης το 2009. Θυμίζουμε επίσης ότι ως ισχυρός ο ΑΠΟΕΛ πέρασε διά περιπάτου από την Άαλμποργκ, αλλά δυσκολεύτηκε αφάνταστα να αποκλείσει τη Βίσλα ή την Μίντιλαντ ενώ αποκλείστηκε από την Νέφτσι (στο Γιουρόπα Λιγκ), τη Μάριμπορ και την Αστάνα.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι πιθανές «ανίσχυρες» στα πλέι-οφ, η Λέγκια, η Κοπεγχάγη, η Λουντογκόρετς, η Μπάτε, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μόνο ανίσχυρες δεν είναι. Στη πορεία μπορεί να προκύψει με βάση της προκρίσεις η πρωταθλήτρια Ισραήλ, ο Ερυθρός Αστέρας, η Νορκέπινγκ Σουηδίας (πήρε το στέμμα από τη Μάλμε), η Άστρα Ρουμανίας. Παραδείγματα ομάδων (υπάρχουν και άλλες) που θα αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο.

Γι' αυτό λέμε πως οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν ένα πλεονέκτημα, το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούν με σωστές κινήσεις. Ενίσχυση έγκαιρη και ποιοτική εκεί που χρειάζεται, σωστή προετοιμασία και κυρίως δημιουργίας ομάδας που να αποδίδει ποδόσφαιρο επιπέδου. Σοβαρότητα στο 101%, μακριά από υποτιμήσεις (το μεγάλο λάθος όπως παραδέχτηκε ο Πρόδρομος Πετρίδης με την Αστάνα). Ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ισχυρός όνομα και πράγμα στη πορεία για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο αν η ομάδα του είναι πραγματικά ισχυρή. Εκεί θα μπορέσει προσθέσει την εμπειρία, τη θέληση και την έδρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα