ΑΠΟΕΛ: Γκολ, θέαμα και κορυφή

Κόντρα στην αποδυναμωμένη ΑΕΖ, το λιγότερο που περιμένουν σήμερα οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ είναι γκολ και θέαμα. Με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι χαώδης, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα επιδιώξουν την 5η συναπτή νίκη τους και 15η συνολικά στο πρωτάθλημα, προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας για ακόμη μια αγωνιστική. Από μόνο του αυτό αποτελεί ένα καλό κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ,

ώστε να πάρουν το παιγνίδι στα σοβαρά και κυρίως να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Άξιο αναφοράς είναι ότι η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν δεν πέτυχε φέτος πέντε συνεχόμενες νίκες και, αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά απέναντι στην ΑΕΖ, θα δημιουργήσει την καλύτερή της επίδοση σε συνεχόμενες νίκες.

Ως εκ τούτου, θεωρούνται δεδομένες ορισμένες διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα, καθώς αμφότεροι είχαν πάρει φανέλα βασικού στο τελευταίο παιγνίδι. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό που προκύπτει στις επιλογές που θα πάρει ο Τόμας Κρίστιανσεν αφορά στον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του Μιλάνοφ στο δεξί άκρο. Ο Βούλγαρος θα απουσιάσει φέτος μόλις για δεύτερη φορά. Η προηγούμενη ήταν στο παιγνίδι με την Αναγέννηση Δερύνειας στον πρώτο γύρο, όπου κάλυψε το κενό του ο Σέρτζιο, ο οποίος αποτελεί παρελθόν. Η διαθέσιμη επιλογή σήμερα είναι ο Κύπρος Χριστοφόρου που έχει πολλές πιθανότητες να κάνει ντεμπούτο με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προτιμηθεί ένας εκ των Αρτυματά και Μοράις.

Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Βάτερμαν και θα έχει μπροστά τους ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μερκή-Ιωάννου. Αριστερά θα αγωνιστεί ο Λάγο.

Στη μεσαία γραμμή οι Μοράις και Βινίσιους θα έχουν την ευθύνη της οργάνωσης, αλλά και της αναχαίτισης των αντιπάλων, με τους Εφραίμ και Αλωνεύτη και να κινούνται στις πτέρυγες. Επιθετικό δίδυμο θα διατηρηθούν οι Πιέρος Σωτηρίου και Ίγκορ Ντε Καμάργκο.

Αποστολή με Μπαράλ

Στην αποστολή του ΑΠΟΕΛ συμμετέχει για πρώτη φορά το χειμερινό απόκτημα της ομάδας. Ο Νταβίντ Μπαράλ θεωρείται έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης γι’ αυτό και επιλέχθηκε στην αποστολή. Εκτός απρόοπτου θα πάρει και χρόνο συμμετοχής, αφού πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι να βοηθήσει τον Ισπανό, όσο το δυνατόν καλύτερα, να προσαρμοστεί άμεσα στην ομάδα.

Στασιμότητα στα μετεγγραφικά

Στο μέτωπο του προγραμματισμού προκύπτει στασιμότητα στην υπόθεση απόκτησης κεντρικού αμυντικού, αφού μετά την αρνητική τροπή στην περίπτωση του Τζαβέλλα οι διοικούντες κινούνται προς άλλους στόχους που εντοπίστηκαν. Από τη στιγμή που η μετεγγραφική περίοδος μπαίνει στην τελική ευθεία, αυτόματα οι αρμόδιοι της επιτροπής προγραμματισμού θα εντείνουν και τις διεργασίες ώστε να κλείσουν την τρύπα που άφησε η φυγή του Καρλάο.

Keywords
Τυχαία Θέματα