ΑΠΟΕΛ: Έχεις και εσύ ευθύνες κόουτς

Η διοίκηση στήριξε από την πρώτη στιγμή τον Γιώργο Δώνη και οι αρχηγοί πριν την έναρξη της χθεσινή προπόνησης συναντήθηκαν μαζί του και του μετέφεραν την πλήρη στήριξη της ομάδας, προς το πρόσωπο του. Πλέον, αυτό που όλοι αναμένουν, είναι να δουν μια διαφορετική εικόνα της ομάδας, ειδικά στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Εκεί δηλαδή που είναι και ο μεγάλος στόχος. Ήδη ο ΑΠΟΕΛ μετά και τη νέα γκέλα το απόγευμα του Σαββάτου στο Δασάκι, έμεινε στο

-11 από την κορυφή όμως τίποτα δεν χάθηκε. Αλίμονο, δηλαδή, εάν υπάρχει κάποιος που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο, με την συμπλήρωση της 10ης αγωνιστικής. Μάλιστα, δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός το γεγονός ότι οι πρωταθλητές χρωστούν και τρία παιχνίδια. Ωστόσο, για να αποτελέσει πλεονέκτημα κάτι τέτοιο, επιβάλλεται στην ομάδα να αλλάξουν πολλά, κυρίως η αγωνιστική εικόνα.


Είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, ευθύνες να έχουν όλοι. Ποδοσφαιριστές και προπονητής δεν μπορούν να είναι αμέτοχοι. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, είναι φανερό ότι από την αρχή της περιόδου, παρουσιάζουν δύο πρόσωπα. Κακό στους πλείστους αγώνες πρωταθλήματος και αρκετά καλό στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, ειδικά σε αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Βεβαίως, σε αυτό υπάρχει μια λογική, όμως με κανένα τρόπο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το χάσμα που υπάρχει στην απόδοση τους.

Ευθύνες έχει και ο Ελλαδίτης τεχνικός. Παρά τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, στα οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά λεπτομερώς στην προχθεσινή συνέντευξή Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Εθνικό, επαναλαμβάνω δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Γιατί φαίνεται ξεκάθαρα ότι στηρίζεται σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, χωρίς να δώσει την ευκαιρία σε ορισμένους άλλους να δείξουν εάν μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που έχει να αντιμετωπίσει πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς. Ειδικά, οι περιπτώσεις των Μηνά Αντωνίου και Ανδρέα Μακρή, βγάζουν μάτια. Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν φέτος ο καλοκαίρι για να δώσουν λύσεις, δεν έχουν πάρει χρόνο για να μπορέσουν να αποδείξουν τι αξίζουν. Ο 23χρονος Μηνάς Αντωνίου έχει αγωνιστεί φέτος σε 101 λεπτά, 90 στο σούπερ καπ και μόλις 11 στο πρωτάθλημα, ενώ ο 21χρονος Ανδρέας Μακρής μετρά όλα κι όλα 51 λεπτά. Επτά στο σούπερ καπ, 28 στην Ευρώπη και 16 στο πρωτάθλημα. Δύο ποδοσφαιριστές που αν μήτε άλλο, μπορούν να δώσουν κάποιες βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι, εκεί δηλαδή που φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα