Άλκοτεστ: Παραδείγματα και αντιστοιχίες - Πως υπολογίζεται

Ολοένα και αυξάνονται μέρα με την μέρα τα περιστατικά οδηγών στο τιμόνι που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλης. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που το αλκοόλ γίνεται ο νούμερο ένα παράγοντας πρόκλησης θανατηφόρων δυστυχημάτων.

Το επιτρεπόμενο όριο για τους οδηγούς είναι 22mg.

Η επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό μας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι:

- Το βάρος
- Η ηλικία
- Το φύλο
- Ο μεταβολισμός ενός οργανισμός
- Τα επίπεδα στρες του οργανισμού
- Αν έχει φάει ο οδηγός

προτού καταναλώσει αλκοόλ
- Η ποσότητα αλκοόλ που έχει καταναλώσει

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημοσίευσε σχετική έκθεση και κατέγραψε ενδεικτικά στοιχεία οινοπνευματωδών ποτών. Μία μονάδα αλκοόλ ισούται σύμφωνα με τον ΠΟΥ ισούται με 10 ml, ή 8 g, καθαρής αλκοόλης είτε αυτή προέρχεται από κρασί, οινοπνευματώδη ποτά ή μπύρα.

Για παράδειγμα, ένα ποτήρι (175ml) Chablis (12% αλκοόλη κατ 'όγκο) περιέχει περίπου δύο μονάδες (175ml x 0,12 = 21 ml καθαρής αλκοόλης ή 2,1 μονάδες), ενώ ένα μεγαλύτερο ποτήρι (250ml) - αλλά εξακολουθεί να' ένα ποτήρι ' - 15% abv Shiraz Αυστραλίας περιέχει σχεδόν το διπλάσιο (3,75 μονάδες).

Ομοίως για τα αλκοολούχα ποτά, αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του ποτηριού ή την ποσότητα της λεγόμενης "μερίδας". Στην Αγγλία και την Ουαλία, μια μερίδα είναι 25 ml, ενώ, στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία μια στανταρ μερίδα είναι 35 ml. Ως εκ τούτου, ένα σφηνάκι βότκα (40% abv) στο Λονδίνο έχει μία μονάδα αλκοόλ, αλλά στο Εδιμβούργο έχει σχεδόν 1.5.

Συνεπώς, δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να μας δείχνει το μέτρο της ασφαλούς κατανάλωσης αλκοόλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα