ΑΠΟΕΛ: Δεν μπορούν να βοηθήσουν;

Ο ΑΠΟΕΛ στα τελευταία δυο παιχνίδια με τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα και Κύπελλο τα βρήκε σκούρα και δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Ειδικά με τις απουσίες των Γιαννιώτα και Ντε Βινσέντι στον αγώνα πρωταθλήματος, φάνηκε ξεκάθαρα, ότι δεν υπήρχε η δυναμική στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Το ίδιο ίσχυσε και στον χθεσινό αγώνα με τον Απολλωνα. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο δημιουργικός με την επιστροφή του Γιαννιώτα , όμως ήταν και

πάλι αισθητή η απουσία του Ντε Βινσέντι. Ο Τιμούρ Κετσπάγια που επέλεξε να αγωνιστεί και χωρίς τον Βινίσιους στο αρχικό σχήμα , ουσιαστικά έχασε και μια αλλαγή όταν τον έριξε στον αγώνα , στην επανάληψη. Ίσως να ήταν διαφορετικά τα δεδομένα αν στην ομάδα ξεκινούσαν στο αρχικό σχήμα οι Βινίσιους , Στίλιτς και Βάντερ. Πιθανο να έδινε νέα πνοή στην ομάδα, αφού η επιδίωξη θα έπρεπε να βρεθεί ο τρόπος αντίδρασης με την απουσία του Ντε Βινσέντι , μετά και το δείγμα στον αγώνα πρωταθλήματος.

Εκεί όμως που θέλουμε να καταλήξουμε είναι γιατί δεν αξιοποιήθηκαν δυο ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν με τις ικανότητες τους και την εμπειρία τους να άλλαζαν πάρα πολλά στον τρόπο παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ. Αναφερόμαστε φυσικά για τον αρχηγό Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη και τον Στάθη Αλωνεύτη. Ο πρώτος στα τελευταία χρόνια μπορεί να μην είναι βασική μονάδα , όμως και πέρσι όταν του δόθηκε η ευκαιρία κατάφερε να βοηθήσει στα μέγιστα στην κατάκτηση του Νταμπλ . Από την άλλη ο Στάθης Αλωνεύτης , ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και του δόθηκε η ευκαιρία στον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη και έστειλε μήνυμα ότι είναι έτοιμος για να βοηθήσει , όμως μπήκε στην ναφθαλίνη.

Μπορεί κάποιος να πει , όταν κέρδιζε ο ΑΠΟΕΛ και έκανε την αντεπίθεση του , γιατί δεν αναφερθήκαμε σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές; Ίσως να είναι λογική προσέγγιση. Όμως στα δύσκολα , οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές , μπορούν να δώσουν λύσεις. Κάτι που ισχύει για τους Μπίδη και Αλωνεύτη που δεν νομίζουμε ότι δεν μπορούν να ''βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά'' . Δεν πιστεύουμε ότι ο Πιατκόφσκι που ακόμη προσπαθεί να βρει τα πατήματα του στον ΑΠΟΕΛ , πώς ήταν ο πιο ιδανικός για ξελασπώσει τους ''γαλαζοκίτρινους'' . Οι δυο Κύπριοι άσοι με την παρουσία τους , σαν μεσοεπιθετικοί ίσως να έδιναν έστω και το ελάχιστο , παρά τίποτα.

Αν και η άποψη μας είναι ότι έχουν να δώσουν πάρα πολλά αν αξιοποιηθούν. Δεν πιστεύουμε ότι ξέχασαν την μπάλα που ξέρουν...

Keywords
Τυχαία Θέματα