ΑΠΟΕΛ: Ανέτρεψε το κλίμα, τα καλύτερα έπονται

Το κλίμα στην ομάδα δεν ήταν καλό πριν από το παιχνίδι με την Πάφο, λόγω της αποτυχίας που προηγήθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα αγωνιστικά προβλήματα ήταν πολλά και μαζεμένα, με απουσίες σημαντικών παικτών. Τίποτα όμως δεν επηρέασε τον ΑΠΟΕΛ ώστε να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση, ανατρέποντας ριζικά το άσχημο κλίμα. Το σκορ 6-2 μιλά από μόνο του.

Σ’ αυτό συνέβαλε σίγουρα η αποχώρηση του Πασιένσια και η έλευση του Κετσπάγια. Διότι ας

μην ξεχνάμε ότι με τον Πορτογάλο ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε πολλά προβλήματα στην επίθεση, ενώ κατά παράδοξο τρόπο ο ίδιος δήλωνε ικανοποιημένους, τη στιγμή που αρκετούς παίκτες τους είχε «κρυμμένους». Μπορεί η πεντάρα της πρεμιέρας κατά του Ερμή να ήταν με τον Πασιένσια στον πάγκο, αλλά ήταν ένα παιγνίδι απέναντι σε μια ομάδα που ήταν εντελώς ανέτοιμη και «παραδόθηκε» από το δεκάλεπτο. Σε αντίθεση με το ντεμπούτο του Κετσπάγια, όπου ο ΑΠΟΕΛ είχε πιο καλά διαστήματα, έβγαλε ποιοτικές φάσεις και έκανε το αυτονόητο. Ο Τιμούρ άλλαξε πράγματα στην ενδεκάδα, έδωσε ευκαιρίες σε ξεχασμένους παίκτες, οι οποίοι έδωσαν αρκετά και γενικά ο νέος προπονητής έκανε άψογη διαχείριση. Κάπως έτσι οι «γαλαζοκίτρινιοι» έδειξαν δυνατό σημάδι αντίδρασης μετά τον αποκλεισμό και πλέον ο κόσμος ζητά ανάλογη ή και καλύτερη συνέχεια. Ήδη οι περσινοί πρωταθλητές βρίσκονται στο ρετιρέ της βαθμολογίας, έχουν απολογισμό 11 τέρματα υπέρ και τρία κατά και όλα μοιάζουν ιδανικά για τη συνέχεια. Διότι ο κόσμος εμπιστεύεται τον Κετσπάγια σε ό,τι αφορά τη δουλειά που είναι σε θέση να κάνει, γνωρίζοντας πως η ομάδα έχει πολύ καλή ποιότητα και τεράστιο βάθος.

Ο Φερνάντο Καβενάγκι, που ήρθε τελευταίος στην ομάδα, σε 15 λεπτά έδειξε ότι είναι ποιοτικός γκολτζής. Ο Βιέρα Βάντερ δείχνει ότι μπορεί να νικήσει μόνος του μια ομάδα, οι Ντέβι, Μοράις, Βινίσιους προσφέρουν σταθερότητα και εγγύηση, ενώ ο Χαραλαμπίδης είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος. Με την επιστροφή των τραυματιών, που είναι αρκετοί και τη δουλειά που θα γίνει στις δύο εβδομάδες που ακολουθούν λόγω της διακοπής, ο ΑΠΟΕΛ του Κετσπάγια αναμένεται πολύ πιο ισχυρός. Με περισσότερα καλά διαστήματα, με περισσότερη διάρκεια και σταθερότητα και με πιο σταθερή αμυντική λειτουργία. Το 15νθήμερο που θα ακολουθήσει αναμένεται ιδιαίτερα γεμάτο από προπονήσεις τακτικής, αφού προσφέρεται για τον Γεωργιανό τεχνικό να δουλέψει πάνω σε συγκεκριμένη φιλοσοφία. Οι μοναδικοί απόντες θα είναι οι έξι διεθνείς που βρίσκονται με την Εθνική και όσοι συνεχίζουν να είναι τραυματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα