ΑΕΚ: Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα

Δύο νίκες, εκτός έδρας. Εξαιρετικός απολογισμός για την αρχή του πρωταθλήματος. Με πέντε γκολ υπέρ και μηδέν παθητικό. Αρχή για χειροκρότημα, από αριθμητικής και βαθμολογικής άποψης. Οι βαθμοί και τα αποτελέσματα είναι αυτά που στο τέλος μετρούν. Όμως το δείγμα της ΑΕΚ στις δύο πρώτες αγωνιστικές κατέδειξε πολύ περισσότερα πράγματα. Δεν είναι μόνο, λοιπόν, τα αποτελέσματα. Στο κάτω-κάτω, το αποτέλεσμα είναι στις πλείστες περιπτώσεις το προϊόν της παρουσίας

στο γήπεδο. Το να μην αποδίδεις και να παίρνεις βαθμούς, είναι η εξαίρεση.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές η ΑΕΚ έπαιξε αξιόλογο ποδόσφαιρο. Υπό εντελώς διαφορετικές περιστάσεις. Απέναντι στην Πάφο είχε ευκαιρίες, έχασε δύο πέναλτι, έβλεπε τον χρόνο να τρέχει. Αλλά είχε επιμονή και πίστη. Εξ ου και στο τέλος δικαιώθηκε. Ο αγώνας με τη Δόξα ήταν εντελώς διαφορετικός. Η ΑΕΚ σκόραρε νωρίς, διαχειρίστηκε τον αγώνα εξαιρετικά και έφυγε από τη Λευκωσία με μία άνετη νίκη. Πολύ καλή απόδοση, περίσσια σοβαρότητα, σωστή νοοτροπία και έξι βαθμοί. Ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, έχει κίνηση με και χωρίς την μπάλα. Μία ομάδα που πιέζει πολύ, που αμύνεται σωστά, που ξέρει να βγει σε ανοικτό γήπεδο και να τελειώσει τις φάσεις.

Για μία ομάδα που εκπέμπει υγεία σε όλα τα επίπεδα και χαίρει της εκτίμησης όλων. Υπάρχει άλλη μία παράμετρος. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα από τους μεγάλους και επίδοξους πρωταγωνιστές που δεν είχε εκκρεμότητες στο δεύτερο μισό του Αυγούστου. Αναφερόμαστε φυσικά σε θέματα προγραμματισμού και μετεγγραφών. Και αυτό γιατί δούλεψε με σύνεση και οργάνωση. Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι πλήρες από κάθε άποψη. Με κορμό, εξαιρετικές μονάδες, εναλλακτικές λύσεις ανά θέση και πολυθεσίτες για να δώσουν περισσότερο βάρος. Ένα ρόστερ, που χτίστηκε από πέρσι (και πρόπερσι σε κάποιο βαθμό από τους παίκτες που παρέμειναν το καλοκαίρι του 2014) με μεθοδικότητα και εμπλουτίστηκε φέτος. Φυσικά στην ΑΕΚ έμαθαν να κρατούν πάντα μικρό καλάθι, έβαζαν πάντα το πήχη μέχρι εκεί που μπορούν να πηδήξουν. Δεν ξεφεύγουν και δεν παρασύρονται. Είναι αυτήν τη νοοτροπία που φυλάνε ως κόρην οφθαλμού στη Λάρνακα. Οι τόνοι δεν ανέβηκαν, οι επιτυχίες έγιναν δεκτές με χαμόγελο, αλλά τίποτα περισσότερο. Ο ενθουσιασμός μπορεί να περιμένει.

Keywords
Τυχαία Θέματα