Αποδεχτή η αναπομπή του νόμου για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε αποδεχτή την αναπομπή του νόμου για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Περαιτέρω, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση, που δίνει το δικαίωμα στους χαμηλοσυνταξιούχους να υποβάλλουν αίτηση για συμπλήρωμα της σύνταξής τους από το ΕΕΕ.

Προηγουμένως, η Ολομέλεια ομόφωνα ψήφισε τροπολογία που κατέθεσε το ΔΗΚΟ

για παράταση του δικαιώματος υποβολής αίτησης από τους χαμηλοσυνταξιούοχους μέχρι το τέλος του 2019.

Στην Ολομέλεια της Βουλής, αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα των δύο αναπομπών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι οποίες αφορούν το Σώμα των Αδιάφθορων της Αστυνομίας και το νόμο περί Αστυνομίας.

Κυβέρνηση και Βουλή εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις στο θέμα των εξουσιών της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας.
Οι δύο αναπομπές για την Αστυνομία απασχόλησαν χθες την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.

Οι Κοινοβουλευτικές ομάδες επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν επί του θέματος κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Στην περίπτωση, που η Βουλή επιμείνει στο νόμο, που ψήφισε, τότε θα κατατεθούν αναφορές στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στο μεταξύ καθώς λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, η Ολομέλεια ενέκρινε με 43 ψήφους υπέρ και μια αποχή, του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, σε νόμο πρόταση νόμου, που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους, με την οποία δίνεται δικαίωμα σε όλους όσοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, υποβάλουν τις φορολογικές του δηλώσεις για όλα τα έτη μέχρι και το 2015 περιλαμβανομένου, έως το τέλος Ιουνίου του 2018, να επωφεληθούν από τις διατάξεις του νόμου για εξόφληση της ληξιπρόθεσμων οφειλών

Μέχρι χθες είχαν διευθετηθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους 325 εκατομμυρίων ευρώ, με το κράτος να αναμένεται να εισπράξει εντός των επόμενων μηνών 267 εκατομμύρια καθυστερημένων οφειλών.

Οι φορολογούμενοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, επωφελούνται συνολικής έκπτωσης 58 εκατομμυρίων επί της διευθέτησης.

Σύμφωνα με τον Έφορο Φορολογίας, Γιάννη Τσαγκάρη, στόχος του Τμήματος για το 2018 είναι να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στην εκκαθάριση όλων των καθυστερημένων φορολογικών δηλώσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα