Αποχώρησαν οι ΗΠΑ από τον Οργανισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Άλλη μια Διεθνή Συμφωνία αποφάσισαν να "σπάσουν" οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοινώνοντας την απόφαση της διακυβέρνησης Τραμπ, να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η απόφαση, την οποία ανακοίνωσε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, αργά το βράδυ της Τρίτης (19/6), έρχεται μερικές

μέρες μετά την κριτική της ηγεσίας του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (UNHCR) για την μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίζοντας γονείς από τα παιδιά τους, στα σύνορα με το Μεξικό.

Η Νίκι Χάλεϊ κατήγγειλε μάλιστα το Συμβούλιο για αντι-ισραηλινές πρακτικές. Υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι η ίδια πριν από ένα χρόνο, στο πλαίσιο επαφών στην έδρα του Οργανισμού για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είχε προειδοποιήσει για την πρόθεση Τραμπ, αν δεν υιοθετούνταν άμεσα νέες πρακτικές, οι οποίες, όπως είπε, δεν εφαρμόστηκαν ποτέ μέχρι σήμερα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

"Δεν μπορούμε", είπε, "να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη ενός σώματος, το οποίο εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα χρησιμοποιώντας ως "όπλο" ανθρώπινα δικαιώματα. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποσύρονται από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών διότι καμιά άλλη χώρα «δεν είχε το θάρρος» να «συμμετάσχει στον αγώνα» για να μεταρρυθμιστεί αυτό το «υποκριτικό κι αυτοεξυπηρετικό» όργανο του ΟΗΕ, που «βγάζει λεφτά» από τα ανθρώπινα δικαιώματα".

Η οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch επέκρινε τη στάση των ΗΠΑ, κρίνοντας ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων "διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, η Συρία, η Μιανμάρ και το Νότιο Σουδάν" αλλά "ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για την υπεράσπιση του Ισραήλ".

Keywords
Τυχαία Θέματα