Εκπαιδεύονται ψυχολόγοι για τη «Γραμμή Ζωής Ηλικιωμένων»

Στο πλαίσιο του στόχου του παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου για τη λειτουργία της «Γραμμής Ζωής Ηλικιωμένων», 5μελής ομάδα από ψυχολόγους και εθελοντές του Παρατηρητηρίου, θα μεταβεί στο εξωτερικό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να εκπαιδευτεί στη λειτουργία και στη διαχείριση της Γραμμής Ζωής, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η «Γραμμή Ζωής Ηλικιωμένων» θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά κακοποίησης, παραμέλησης, οικονομικής εκμετάλλευσης και περιθωριοποίησης

ηλικιωμένων, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και θα στελεχώνεται από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές, με στόχο την προστασία των θυμάτων.

Οι καταγγελίες θα αποστέλλονται στις αρμόδιες αρχές, μετά από επιβεβαιωτική έρευνα από το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου, προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τα θύματα.

Επιπρόσθετα και παράλληλα με τη Γραμμή Ζωής, θα δημιουργηθεί ομάδα ψυχολογικής στήριξης και ενθάρρυνσης ηλικιωμένων για την ενεργό και υγιή ένταξη τους στην κοινωνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα