Από τον «καύσωνα» στις βροχές και τις καταιγίδες – Αλλάζει ο καιρός (BINTEO)

Αλλάζει ο καιρός από την Κυριακή, αφού σύμφωνα με την πρόγνωση, έρχονται βροχές και καταιγίδες. 

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, η θερμοκρασία έχει σημειώσει κάμψη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, καθώς στο εσωτερικό κυμαίνεται γύρω στους 31 από τους 38. 

Από την Κυριακή, την Κύπρο θα επηρεάζει

σύστημα χαμηλής πίεσης, που αναμένεται να φέρει βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. 

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αναλυτικά ο καιρός 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, στα ορεινά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όμως θα εμφανίζονται αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση κυρίως κατά τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παροδικά όμως θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε περίπτωση καταιγίδας είναι δυνατή και η χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα