Από τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες στις βροχές – Αλλάζει το σκηνικό το Σάββατο

Από τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες στις βροχές. 

Ο καιρός φαίνεται να αλλάζει το Σάββατο, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βροχές, καθώς ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή.

Αναλυτικά ο καιρός:

Το απόγευμα ο καιρός

θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 17 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά το απόγευμα μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις αυγινές ώρες θα σχηματίζεται τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
– Αλλάζει, Σάββατο,– allazei, savvato