Γερμανός Υπουργός: O Ερντογάν υποδαυλίζει τον αντισημιτισμό στη Γερμανία (VID)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι εν μέρει υπεύθυνος για τις αντισημιτικές διαδηλώσεις που γίνονται στη Γερμανία, δήλωσε ο Joachim Herrmann, υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κράτους της Βαυαρίας.

«Αυτές οι διαμαρτυρίες κυριαρχούνται όχι από την ακροδεξιά, αλλά από εκείνους που έχουν μουσουλμανικό προσανατολισμό και προκαλούνται από τις βάναυσες ομιλίες του Προέδρου Ερντογάν και άλλων που πιστεύουν ότι οι συγκρούσεις πρέπει να εξαπλωθούν στους γερμανικούς δρόμους», ανέφερε o Herrmann

σύμφωνα με την γερμανική Wielt .
 


Διαδηλώσεις Παλαιστινίων στην γερμανική πόλη Gelsenkirchen με τουρκικές σημαίες να φωνάζουν «Βρωμισμένοι Εβραίοι»



Αποκαλώντας το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη», ο Ερντογάν ανέλαβε πρωτοβουλία για ένωση των  μουσουλμανικών χωρών ενάντια σε επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Μετά την έξαρση των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 9 Μαΐου, αντισημιτικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μπροστά σε συναγωγές σε αρκετές γερμανικές πόλεις, με διαδηλωτές να φωνάζουν αντι Ισραηλινά συνθήματα και να καίνε ισραηλινές σημαίες από την Τρίτη.

Η διάδοση του αντισημιτισμού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων θεωρείται έγκλημα, δήλωσε ο Χέρμαν, τονίζοντας ότι τα άτομα με «φανατικές δυσανεξίες» πρέπει να αποβληθούν από τη χώρα.

«Εάν δεν διαθέτουν γερμανική ιθαγένεια ή άδεια μόνιμης διαμονής και εάν το επιτρέπουν οι νόμοι, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα μας», είπε.

Δηλώσεις έκανε και ο Wolfgang Schauble, ο Πρόεδρος της Γερμανικής. «Η χώρα μας προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και οι άνθρωποι μπορούν να επικρίνουν τις πολιτικές του Ισραήλ και να διαμαρτυρηθούν εναντίον τους, αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία για τον αντισημιτισμό, το μίσος και τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε να διεξαχθεί εδώ η σύγκρουση εις βάρος των Εβραίων Γερμανών», δήλωσε ο Schauble.

Διαβάστε επίσης: Διαβάστε επίσης: Γερμανία: «Η συμπεριφορά της Χαμάς θέτει σε ομηρεία τους Παλαιστίνιους»

Keywords
Τυχαία Θέματα