Από τη Φινλανδία φτάνει στην Κύπρο το νέο χαμηλό βαρομετρικό

Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να «χτυπήσει» την Κύπρο από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης.

Μιλώντας στο Sigmalive, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, ανέφερε ότι το νέο αυτό σύστημα θα μας επηρεάζει από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή της Φινλανδίας, θα περάσει από τα Βαλκάνια και

θα φτάσει στην Κύπρο νωρίς το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε, την Τετάρτη, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και αναµένονται τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί σκόνη, ωστόσο από νωρίς το βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά νοτιοδυτικά και ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή αναµένονται µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Διαβάστε αναλυτικά για το νέο κύμα παγωνιάς που έρχεται στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα