Από Ρονάλντο μέχρι Μέσι: τα 20 καυτά μεταγραφικά σίριαλ του καλοκαιριού

Το μέλλον πολλών αστέρων της μπάλας είναι στον… αέρα και οι αποφάσεις που θα πάρουν σχετικά με το μέλλον τους αναμένονται από τους ποδοσφαιρόφιλους εν όψει της επόμενης σεζόν. Η ισπανική εφημερίδα «Marca» παρουσίασε τα… καυτά μεταγραφικά ζητήματα που αναμένεται να μας «ταλαιπωρήσουν» το φετινό καλοκαίρι.

Λιονέλ Μέσι: το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και ακόμα ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα συνεχίσει στους Καταλανούς. Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα «δείχνουν» πως ο Μέσι δεν θα φύγει από τη Βαρκελώνη, καθώς φαίνεται να έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με την διοίκηση, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει δυναμική προσπάθεια άλλης ομάδας για να τον αποκτήσει.

Κιλιάν Μπαπέ: μπορεί ο Γάλλος επιθετικός να δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν ως το καλοκαίρι του 2022, αλλά σχεδόν καθημερινά πια υπάρχουν δημοσιεύματα στον Τύπο που τον θέλουν να επιθυμεί να φύγει. Εξάλλου, ο Μπαπέ είναι ως τώρα αρνητικός στις προτάσεις της γαλλικής ομάδας για πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του και το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης τον έχει δελεάσει. Η «βασίλισσα», βέβαια, θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον 160 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει και η αποχώρησή του από το Παρίσι αναμένεται να προκαλέσει… ντόμινο μεταγραφών.

Κριστιάνο Ρονάλντο: η τρίτη χρονιά του στη Γιουβέντους ήταν η χειρότερη από όλες και η αποτυχία των «μπιανκονέρι» προκάλεσε νέα σενάρια περί αποχώρησης του Πορτογάλου σούπερ σταρ, αν και έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2022. Ο Κριστιάνο φαίνεται απογοητευμένος από την κατάσταση στην ομάδα και τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος επέστρεψε για να αντικαταστήσει τον Αντρέα Πίρλο, δεν τον υπολογίζει. Θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του Μπαπέ στην Παρί, αν ο Γάλλος πάει στη Ρεάλ;

Έρλινγκ Χόλαντ: η περίπτωσή του αποτελεί άλλο ένα καλοκαιρινό μεταγραφικό… μυστήριο. Έκανε άλλη μια εξαιρετική σεζόν με την Ντόρτμουντ, με την οποία έχει υπογράψει μέχρι το 2024. Βέβαια, και οι Βεστφαλοί ξέρουν πολύ καλά πως δεν πρόκειται να τον κρατήσουν μέχρι τότε καθώς δεν υπάρχει ομάδα που να μην θέλει τον Νορβηγό, ο οποίος μπορεί να φύγει με 100 εκατομμύρια ευρώ.

Αντουάν Γκριεζμάν: μετά από δύο χρονιές στη Μπαρτσελόνα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν όταν αποκτήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Όλα δείχνουν πως θα είναι από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από το «Καμπ Νόου» και είναι εξαιρετικά πιθανό να προσφερθεί ως αντάλλαγμα για να αποκτηθεί άλλος παίκτης. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται χρήματα για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι και έτσι ο Γάλλος θα βγει προς πώληση.

Εντέν Αζάρ: άλλη μια κακή σεζόν ήταν η φετινή για τον Βέλγο, ο οποίος έχει μεν συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2024, αλλά το μέλλον του παραμένει άγνωστο. Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα αν θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της «βασίλισσας» και ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της ομάδας, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Φαίνεται, πάντως, πιθανότερο να του δοθεί άλλη μια ευκαιρία, καθώς ήταν οι πολλοί τραυματισμοί αυτοί που δεν του επέτρεψαν να δείξει την αξία του.

Χάρι Κέιν: ο ίδιος δήλωσε την επιθυμία του να μην συνεχίσει στην Τότεναμ και έβαλε… φωτιά στις μεταγραφικές φήμες. Ο 27χρονος Άγγλος επιθετικός, βέβαια, δεν μπορεί να αποχωρήσει ως ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2024 κάτι που σημαίνει πως όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει, και δεν είναι λίγες αυτές, θα πρέπει να πληρώσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Στην Αγγλία γράφεται πως είναι πιθανό να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ και να μετακομίσει στο Μάντσεστερ για να φορέσει τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Ουσμάν Ντεμπελέ: αποκτήθηκε από τη Μπαρτσελόνα για να αντικαταστήσει τον Νεϊμάρ, κάτι που δεν έγινε και λόγω τραυματισμών και εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου παιχνιδιού. Όταν είναι σε καλή κατάσταση έχει δείξει πως μπορεί να βοηθήσει, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν φτάνει στους Καταλανούς. Οι επαφές για την επέκταση του συμβολαίου του δεν έχουν προχωρήσει και δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους παίκτες που θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα για να γίνει κάποια μεταγραφή.

Σέρχιο Ράμος: στις 30 Ιουνίου τελειώνει το συμβόλαιο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ακόμα δεν υπάρχει κάποιο νέο σχετικά με το τι θα κάνει. Η φετινή σεζόν ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τον αρχηγό της «βασίλισσας», καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ενώ το σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του απασχόλησε έντονα τον Τύπο. Η πρόταση της Ρεάλ ήταν για μονοετές συμβόλαιο, ενώ ο 35χρονος Ισπανός αμυντικός θέλει να δεσμευτεί για δύο χρόνια. Η Παρί και η Μάντσεστερ Σίτι φέρονται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα: όποια ομάδα ψάχνει νεαρό τερματοφύλακα για την ενίσχυσή της έχει στο στόχαστρο τον 22χρονο Ιταλό, το συμβόλαιο του οποίου με τη Μίλαν ολοκληρώνεται στο τέλος αυτού του μήνα. Ο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, έχει κάνει ήδη επαφές με άλλες ομάδες, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία λόγω των υψηλών απαιτήσεων του. Η Παρί φαίνεται ως ο πιθανότερος προορισμός του.

Πάουλο Ντιμπάλα: άλλο ένα… θύμα της κακής χρονιάς της Γιουβέντους. Ο Αργεντινός έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και το μέλλον του βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιευμάτων το τελευταίο διάστημα. Εντός των «μπιανκονέρι» φαίνεται, πάντως, πως υπάρχει διάσταση απόψεων καθώς κάποιοι υποστηρίζουν πως πρέπει ο 27χρονος να μείνεις το Τορίνο καθώς μπορεί να προσφέρει και άλλοι ότι ήρθε η ώρα να πωληθεί για να συγκεντρωθούν και χρήματα για να γίνουν μεταγραφές που θα ανανεώσουν το ρόστερ.

Γκάρεθ Μπέιλ: η περίπτωσή του για άλλη μια φορά είναι στο επίκεντρο των μεταγραφών. Πήγε πέρυσι το καλοκαίρι ως δανεικός στην Τότεναμ, δεν εντυπωσίασε, και πρέπει τώρα να γυρίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία έχει συμβόλαιο ως το 2022. Ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει, ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα που τον θέλουν ακόμα και να σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο!

Ζοάο Φέλιξ: μπορεί η Ατλέτικο Μαδρίτης να κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, ωστόσο η παραμονή του νεαρού Πορτογάλου δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη. Δεν αποκλείεται, αν υπάρξει ικανοποιητική πρόταση, ο Φέλιξ να παραχωρηθεί, καθώς μάλιστα ήδη γίνονται επαφές για να αποκτηθεί άλλος επιθετικός.

Ραφαέλ Βαράν: ο 28χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός έχει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης ως τον Ιούνιο του 2022, αλλά πια όλα δείχνουν πως του χρόνου δεν θα αγωνίζεται στη Μαδρίτη. Ο παίκτης έχει αρνηθεί να ανανεώσει με τους Μαδριλένους και αναζητά την επόμενη ομάδα της καριέρας του. Η Ρεάλ δεν είναι αρνητική καθώς θα βάλει στα ταμεία της κάποια χρήματα από το να τον χάσει του χρόνου που θα είναι ελεύθερος. Όλα δείχνουν, μάλιστα, πως υπάρχει συμφωνία του ποδοσφαιριστή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λαουτάρο Μαρτίνες: στα 23 του ο Αργεντινός επιθετικός θα δει για άλλο ένα καλοκαίρι το όνομά του να «παίζει» στη μεταγραφική αγορά. Ο Μαρτίνες έχει συμβόλαιο με την Ίντερ μέχρι το 2023 και θα μπορούσε να φύγει από τους πρωταθλητές Ιταλίας για 75 εκατομμύρια ευρώ. Η απόκτησή του από τη Μπαρτσελόνα δεν φαίνεται να προχωρά και πια στο… παιχνίδι έχει μπει δυναμικά η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Άλβαρο Μοράτα: άλλη μια σεζόν έχει τελειώσει και για άλλη μια φορά το μέλλον του Ισπανού επιθετικού είναι στον… αέρα. Ανήκει στην Ατλέτικο, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, αλλά μοιάζει απίθανο να φορά την επόμενη χρονιά τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος». Φαίνεται, λοιπόν, πως ο 28χρονος Ισπανός επιθετικός θα πρέπει να αναζητήσει για άλλη μια φορά ομάδα.

Τζέιντον Σάντσο: ο 21χρονος Άγγλος δεσμεύεται μεν με τη Ντόρτμουντ ως το καλοκαίρι του 2023, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να μείνει μέχρι τότε. Η πολύ καλή χρονιά του έτρεψε ξανά πάνω του το ενδιαφέρον ομάδων της πατρίδας του, με πρώτη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα είναι πολύ δύσκολη η προσπάθεια των Βεστφαλών να κρατήσουν και το Άγγλο και τον Χάαλαντ.

Ζιλ Κουντέ: στα 22 του χρόνια ο αμυντικός της Σεβίλλης βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, που έχουν την επιθυμία να πληρώσουν τα περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ που θέλει η ομάδα της Ανδαλουσίας. Ο 22χρονος Γάλλος αμυντικός έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, αλλά οι… σειρήνες από την Πρέμιερ Λιγκ ηχούν ήδη...

Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ: η Λίβερπουλ θα χάσει φέτος το καλοκαίρι έναν από τους βασικούς πυλώνες της μεσαίας γραμμής της. Το συμβόλαιο του Ολλανδού άσου ολοκληρώνεται και θα αποχωρήσει από το «Άνφιλντ» με πιθανότερο προορισμό τη Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η Παρί δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για να πάρει αυτή τον παίκτη και δεν αποκλείεται τελικά να κάνει την έκπληξη.

Μέμφις Ντεπάι: από πέρυσι το καλοκαίρι είναι στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα καθώς ήταν η πρώτη απαίτηση του Ρόναλντ Κούμαν όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Φέτος, βέβαια, τελειώνει το συμβόλαιο του 27χρονου Ολλανδού επιθετικού με τη Λιόν και μπορεί να μετακομίσει τζάμπα στη Βαρκελώνη, όπως συνέβη και με τον Σέρχιο Αγουέρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα