Από παγκίτης, βασικός και αναντικατάστατος

ΑΠΟΕΛΟ Κακά, που εθεωρείτο «τελειωμένος» από τον Αρχάγγελο, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και μετρά έξι σερί 90λεπταΌταν στην αρχή της σεζόν όλοι είχαν ξεγραμμένο τον Κακά, αυτός δούλευε και περίμενε να του δοθεί μία ευκαιρία. Μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου το όνομά του συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στα φαβορί για να αποχωρήσει από τον Αρχάγγελο, αφού δεν βρισκόταν στις επιλογές της τεχνικής ηγεσίας. Από τις 20 Δεκεμβρίου, όμως, μέχρι και σήμερα ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός δεν έχει χάσει δευτερόλεπτο, μετρώντας έξι σερί 90λεπτα στο πρωτάθλημα.

Ο Κακά άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά

(μετά τον τραυματισμό του Καρλάο) και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει μίαν αξιόπιστη αλλά και πολύτιμη μονάδα στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΕΛ. Δεν είναι μόνο τα έξι σερί παιχνίδια που αγωνίστηκε, αλλά το γεγονός ότι έχει σταθερή απόδοση, αναγκάζοντας αρκετούς να αναθεωρήσουν την άποψή τους για την αξία του. Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί στα παιχνίδια με Ερμή (20/12), Αγ. Νάπα (5/1), ΑΕΛ (11/1), Οθέλλο (17/1), Ν. Σαλαμίνα (31/1) και Εθνικό (7/2).Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τη 14η αγωνιστική, ο Κακά είχε μόλις 177 λεπτά συμμετοχής, ενώ στα έξι παιχνίδια που ακολούθησαν έχει προσθέσει 540 λεπτά, φτάνοντας συνολικά στα 717 στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Τόρστεν Φινκ τον εμπιστεύεται και ο Βραζιλιάνος τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Μπορεί ο Καρλάο να έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την επάνοδό του, αλλά η συνολική παρουσία του Κακά βεβαίως βάζει σε σκέψεις τον Γερμανό τεχνικό. Το σίγουρο να είναι ότι άπαντες στον Αρχάγγελο τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση, αφού βλέπουν ότι η ομάδα διαθέτει ισάξιες επιλογές για το κέντρο της άμυνας και θα γίνεται «μάχη» για τους δύο που θα αγωνίζονται. Ειδικά τώρα, που θα αρχίσουν τα συνεχόμενα ντέρμπι.Άλλαξε το κλίμαΗ νίκη επί του Εθνικού είναι γεγονός ότι σκόρπισε ικανοποίηση, αφού μετά από αρκετό καιρό ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε εύκολα και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πρόσθεσαν δεύτερο σερί τρίποντο, κέρδισαν στο ΓΣΠ μετά τις 30 Νοεμβρίου, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι επανήλθε η χαμένη αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Στο πιο κρίσιμο σημείο του φετινού μαραθωνίου, αφού μετά το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με τη Δόξα ακολουθούν τα συνεχόμενα ντέρμπι, μέχρι το τέλος.

Βεβαίως, η προσοχή όλων στον Αρχάγγελο είναι επικεντρωμένη στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, όπως είναι και η φιλοσοφία του Γερμανού τεχνικού. Ο κ. Φινκ έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του να παραμείνουν σοβαροί και να μην υπάρξει ίχνος υποτίμησης του αντιπάλου. Μπορεί η Δόξα να βρίσκεται στην 11η θέση, έχοντας μαζέψει μόλις 14 βαθμούς, ωστόσο είναι ικανή να κάνει τη ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα δεν την πάρει σοβαρά, ειδικά μέσα στο Μακάρειο. Άλλωστε, οι γαλαζοκίτρινοι την… έχουν πάθει στο παιχνίδι του α’ γύρου, όταν εξήλθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την ομάδα της Κατωκοπιάς μέσα στο ΓΣΠ.Χθες, το πρόγραμμα περιελάβανε διπλή προπόνηση. Αλεξάνδρου, Άλεξ Κωνσταντίνου και Μαντούκα έκαναν πρόγραμμα στο γυμναστήριο και τρέξιμο στο γήπεδο.Ο Καρλάο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι Αλωνεύτης και Βινίσιους έκαναν φυσικοθεραπεία και γυμναστήριο.Σε σχέση με τον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας, επιστρέφει ο Ντε Βινσέντι που εξέτισε την ποινή του λόγω καρτών. Πολύ πιθανό στην αποστολή να συμπεριληφθεί και ο Πιέρος Σωτηρίου, ο οποίος εδώ και ημέρες ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και πλέον εναπόκειται στον κ. Φινκ πότε θα συμπεριληφθεί στα πλάνα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα