Από εκρηκτικό μηχανισμό η έκρηξη σε ιατρικό κέντρο-Υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί

Πολλαπλές υποθέσεις είχε να αντιμετωπίσει η Αστυνομία το Σαββατοκύριακο, αφού κάθε άλλο παρά γιορτινό ήταν το κλίμα. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, καλεσμένος στο Μεσημέρι και Κάτι αναφέρθηκε στους ελέγχους που έγιναν τόσο σε πολίτες όσο και σε υποστατικά λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού, στην έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Λευκωσία αλλά και στο περιστατικό που έγινε χθες με το όχημα του κύριου Κωστρίκη.

Αρχικά ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι οι έλεγχοι

από την αστυνομία συνεχίστηκαν όλες αυτές τις μέρες των γιορτών. Συγκεκριμένα από την Παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 27.748 έλεγχοι σε Παγκύπρια βάση και έχουν προκύψει από αυτούς τους ελέγχους 315 καταγγελίες σε πολίτες και 15 καταγγελίες σε υποστατικά.

«Από την γενική διαπίστωση μπορούμε να πούμε ότι οι συμπολίτες μας φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα το περιστατικό στην επαρχία της Πάφου, όπου 18 άτομα συγκεντρώθηκαν σε μια οικία», ανέφερε.
Για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε ιατρικό κέντρο ο κύριος Ανδρέου είπε:

«Συγκεκριμένα σήμερα γύρω στις 1:30 τα ξημερώματα δόθηκε πληροφορία για έκρηξη σε συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο στο Στρόβολο. Από τις πρώτες εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος στην είσοδο του υποστατικού και στη συνέχεια μετά την πυροδότηση ακολούθησε και μια μικρή φωτιά. Η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή».

Συμπλήρωσε ότι τα κίνητρα των δραστών διερευνώνται, τονίζοντας πως υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί από συμπεράσματα που προέκυψαν από τις πρώτες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive η Αστυνομία προσανατολίζεται σε επαγγελματικές διαφορές.

Για την ενέργεια εις βάρος του κύριου Κωστρίκη, είπε ότι η υπόθεση διερευνάται και πως υπάρχει περίπτωση οι ενέργειες αυτές να μην στόχευαν για τον κύριο Κωστρίκη εξαιτίας του ότι υπήρχαν παρόμοιες περιπτώσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη σε Ιατρικό Κέντρο στη Λευκωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα