Γαλλία: Μουσουλμάνος επιτέθηκε σε Μουσουλμάνο για Χριστουγεννιάτικο πάρτυ

Ένας νεαρός μουσουλμάνος δέχθηκε επίθεση από  άλλους ομόθρησκούς του μουσουλμάνους αφού δημοσίευσε φωτογραφίες στο διαδίκτυο από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτυ που είχε παρευρεθεί. Το περιστατικό ώθησε κορυφαίους Γάλλους αξιωματούχους να καταδικάσουν τις ισλαμικές  «αποσχιστiκές» τάσεις και δεσμεύτηκαν ότι θα  συνεχίσουν να καταπολεμούν τέτοια φαινόμενα.

Το περιστατικό, που συνέβη στη βορειοανατολική πόλη του Μπέλφορτ, αναφέρθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο. Το 20χρονο θύμα είναι γιος των αστυνομικών.

Λίγο μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών

από το πάρτυ, απειλήθηκε από έναν γνωστό του που ήταν επίσης μουσουλμάνος - οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Ισλάμ θεωρούν ότι είναι εντελώς ακατάλληλο να συμμετέχουν στις γιορτές μιας άλλης θρησκείας.

Ο φίλος του μουσουλμάνος ξέσπασπε  χαρακτηρίζοντάς τον  ως «βρώμικο γιο του λευκού, γιος ενός φιδιού, γιος της αστυνομίας» και υποσχέθηκε να του «δείξει» τι πρέπει να είναι «πραγματικός Άραβας». Αν και ο τόνος της συνομιλίας δεν ήταν καθόλου φιλικός, ο νεαρός άνδρας συμφώνησε να συναντήσει τον κατήγορό  του για να διευθετήσουν τις διαφορές τους.

Ο εξοργισμένος μουσουλμάνος άνθρωπος εμφανίστηκε πλαισιωμένος από τέσσερις άλλους άντρες, οι οποίοι χτύπησαν τον 20χρονο και τον απείλησαν με περαιτέρω βία, εάν ανέφερε το συμβάν στην αστυνομία. Παρά τον εκφοβισμό, ο νεαρός υπέβαλε καταγγελία εναντίον των δραστών και η μητέρα του ορκίστηκε  στην δίωξη των  υπόπτων. «Μπήκε σε ενέδρα», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το συμβάν δεν διαφεύγει από την προσοχή ανώτερων αξιωματούχων της Γαλλίας. Ο υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν επιβεβαίωσε ότι η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί και ότι είχε ξεκινήσει έρευνα. Ο Νταρμανίν καταδίκασε τα «αντι-αστυνομικά» συναίσθηματα που οι ύποπτοι είχαν προφανώς δείξει και χαρακτήρισαν τον ισλαμικό «αυτονομισμό» απαράδεκτο.

«Στο Μπέλφορτ, ένας νεαρός άνδρας δέχτηκε επίθεση επειδή γιόρτασε τα Χριστούγεννα και δεν ήταν ‘’καλός Άραβας’’. «Επιβαρυντική» περίσταση: ο γιος των αστυνομικών», έγραψε ο υπουργός στο Twitter αργά το Σάββατο.

À Belfort, un jeune homme agressé parce qu’il aurait fêté Noël et ne serait pas un «bon arabe». Circonstance «aggravante» : être fils de policiers. La justice a ouvert une enquête. Pas de place pour le séparatisme dans notre pays, pas de place pour le racisme d’où qu’il vienne. https://t.co/RVbc2ZTrVf

— Gérald DARMANIN (@GDarmanin) December 26, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα