Απλήρωτοι Κύπριοι στη Σαουδική-"Είμαστε σε πλήρη απόγνωση"

Απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες βρίσκονται Κύπριοι στη Σαουδική Αραβία. Οι 150 και πλέον εργαζόμενοι της εταιρείας J&P Overseas διέρχονται δύσκολες ώρες, αφού δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους από την εταιρεία τους τελευταίους τρεις μήνες. Πέραν αυτών, η εταιρεία τούς οφείλει ισάριθμο ποσό, το οποίο τους παραχωρείται κάθε χρόνο από την εταιρεία.

Το

πρόβλημα αυτό επηρεάζει περίπου 150 υπαλλήλους, νεότερους αλλά και παλαιότερους στην εταιρεία, η οποία, όπως είναι γνωστό, δραστηριοποιείται στη Σαουδική Αραβία για 70 και πλέον χρόνια.

Μέρος των εργαζομένων συνέταξε επιστολή, στην οποία καταγράφονται τα προβλήματά τους (Η επιστολή παρατίθεται στο τέλος του άρθρου). Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, κύριο αίτημα των εργαζομένων είναι, πέραν του προφανούς, της καταβολής δηλαδή των δεδουλευμένων τους, η κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος από τους μετόχους της εταιρείας, οι οποίοι -όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο SigmaLive- «είναι απόντες από το πρόβλημα».

Όπως τονίζουν, τόσο οι ίδιοι αλλά όσο και το εγχώριο προσωπικό της εταιρείας βρίσκονται σε οριακά σημεία, αφού αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα διαβίωσης στην καθημερινότητά τους.

Τα επόμενα 24ωρα, ανώτεροι διευθυντές της εταιρείας θα πραγματοποιήσουν και νέα σύσκεψη για αξιολόγηση των όσων πληροφοριών έχουν υπ’ όψιν τους.

Έγκυρες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο SigmaLive ότι το θέμα τυγχάνει χειρισμού από το Προεδρικό. Το Sigmalive επιδιώκει επικοινωνία με εκπρόσωπο της J&P Overseas και όταν αυτό σταθεί εφικτό θα επανέλθουμε με νέο άρθρο.

Αυτούσια η επιστολή των εργαζομένων:

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ J &P (SAUDI ARABIA) LTD

Οι εναπομείναντες πιστοί υπαλλήλοι της J &P (περίπου 150 άτομα), οι οποίοι παρέμειναν για να στηρίξουν την εταιρεία στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται, βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση καθότι:

1. Μερικοί εξ αυτών έχουν εκκρεμότητες απολαβών μέχρι και δέκα μηνιαίους μισθούς (ίσως και περισσότερους), οι δε υπόλοιποι από πέντε μέχρι οκτώ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν δραματικές συνθήκες διαβίωσης τόσον οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους, εφόσον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις τους, όπως καθημερινά έξοδα διαβίωσης, σπουδές παιδιών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποπληρωμές δανείων σε πιστωτικά ιδρύματα και άλλες υποχρεώσεις.

2. Παρότι η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2017 μάς διαβεβαίωνε ότι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 θα προχωρούσε στην πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων μας του 2016 και 2017, μέχρι σήμερα όχι μόνον δεν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις της, αλλά αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις της προς τους υπαλλήλους με την μη πληρωμή των τελευταίων τριών μηνιαίων μισθών, με αποτέλεσμα η κατάσταση να οξύνεται προς το χειρότερον.

3. Σημειώνουμε ότι οι υπάλληλοι είναι σε πλήρη συσκότιση από την διεύθυνση της εταιρείας κατά πόσον θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και πότε.

Παρακαλούμε θερμά και ζητούμε από το Υπουργείο Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και από άλλους φορείς την παρέμβασή τους προς τη διεύθυνση της εταιρείας, ώστε να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή όλων των εκκρεμοτήτων προς τους υπαλλήλους, για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν από την ομηρία που ευρίσκονται σήμερα.

Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική επίλυση του προβλήματός μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα