«Απέτυχαν όσοι έκαναν αγαπούλες με Ακιντζί»-«Σχιζοφρενική η τουρκική πολιτική»

Για την ημερίδα με τίτλο «Υπάρχει απάντηση στην τουρκική πολιτική της  Γαλάζιας Πατρίδας και ποια;» που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη δημοσιογραφική Εστία,  από τις 09:00, μίλησαν στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης και ο Δρ Γιωργος Φίλης. 

Ο κ. Φίλης μίλησε για δύσκολη περίοδο όπου στην πολιτική της συνυπάρχουν υπαρξιακά προβλήματα και έφερε ως παράδειγμα τα όσα τεκταίνονται στην Συρία  και τα νέο-οθωμανικά της οράματα στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Τουρκία ακολουθεί μια σχιζοφρενική πολιτική. Από την μια νέο-οθωμανικός και από την άλλη ευρω-φοβία»

Κληθείς να σχολιάσει

την άποψη πολιτικών κομμάτων και αξιωματούχων ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε αποτρεπτική ισχύ πέρα από την διπλωματία μας ο Δρ Χαραλαμπίδης είπε «Πρόκειται για αναιδείς και αποτυχημένους επί σειρά ετών οι οποίοι κυκλοφορούν  στα διάφορα πάνελ για να τσακώνονται και να μαντρίζουν τους ψηφοφόρους τους. […] Έχουν αποτύχει παταγωδώς.  Επί σειρά ετών είναι αυτοί που έλεγαν ότι η ομοσπονδία είναι ρεαλιστική λύση, είναι αυτοί που έπειθαν τον κόσμο για τον εξευμενισμό της Τουρκίας, έμπλεκαν το εγκώμιο του Ερντογάν και τον λιβάνιζαν και έκαναν αγαπούλες με τον κ. Ακιντζί Είναι όλοι αυτοί που είναι εμπλεκόμενοι σε διάφορα σκάνδαλα και η τελευταία φορά που διάβασαν βιβλίο ήταν στο δημοτικό.»

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Χαραλαμπίδης προκάλεσε κομματικούς σε αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων λέγοντας πως «δεν πρόκειται να πατήσει ούτε ένας.

 Πρέπει  να τελειώσει αυτή η πανήγυρης με τα κόμματα. Νομίζω εκφράζω την πλειοψηφία του κόσμου. 60 τις εκατό όταν δεν πάει να ψηφίζει δεν είναι ότι δεν πιστεύει στη Δημοκρατία αλλά δεν πιστεύει σε αυτούς.

Μεταξύ άλλων ο Δρ . Χαραλαμπίδης απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν κάνει κόμμα. «Ξέρουμε πολύ καλά πως δημιουργούνται κόμματα, πως χρηματοδοτούνται. Ο καθένας είναι υπεύθυνος του εαυτού του. Εάν είναι μια λερωμένη ιστορία δεν είμαι υποχρεωμένος εγώ να βάλω τα χέρια μου στην κοπριά».

Keywords
Τυχαία Θέματα