Απειλές Χαμάς και Τζιχάντ εάν πραγματοποιηθεί η «Παρέλαση των Σημαιών»

Με όξυνση απειλείται η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ καθώς ομάδες εβραϊκών θρησκευτικών νεολαιών προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν πορεία με ισραηλινές σημαίες. Η ανακοίνωση της «Παρέλασης των Σημαιών» έχει προκαλέσει την αντίδραση της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ ενώ η αστυνομία δηλώνει ανέτοιμη να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, ομάδες εβραϊκών θρησκευτικών νεολαιών προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν σήμερα στις 5 μ.μ. τοπική ώρα πορεία σε τμήμα του περιδρόμου των τειχών της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ κρατώντας ισραηλινές σημαίες, με σημείο

συνάντησης τη συμβολή του πεζοδρόμου της οδού Γιάφο με τον πεζόδρομο πέριξ των Τειχών και με κατεύθυνση βόρεια (Νέα Πύλη - Πύλη της Δαμασκού - Πύλη των Λεόντων). Στην διαδρομή που προτείνουν οι διοργανωτές της «Παρέλασης των Σημαιών», όπως ονομάζεται, περιλαμβάνεται και πορεία στις αραβικές γειτονιές εντός των τειχών.

Η πραγματοποίηση της «Παρέλασης των Σημαιών» δεν έχει λάβει την άδεια της ισραηλινής αστυνομίας, με την αιτιολογία ότι οι διοργανωτές υπέβαλαν εκπρόθεσμα το αίτημα παροχής αστυνομικής άδειας και σε πολύ σύντομο χρόνο πριν την αιτηθείσα ημέρα και ώρα έναρξης. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοργανωτών και της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη από χθες. Όπως έγινε γνωστό από το κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο, η αστυνομία διαφωνεί με την πορεία της παρέλασης που προτείνουν οι διοργανωτές, επειδή κρίνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Παράλληλα, η αστυνομία προτείνει εναλλακτική κατεύθυνση της παρέλασης, πλην όμως οι διοργανωτές δεν την αποδέχονται.

Από την άλλη πλευρά, οι παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ, με ανακοίνωσή τους που μεταδόθηκε χθες από τον παλαιστινιακό ραδιοφωνικό σταθμό «Αλ-Άκσα» που εκφράζει τις θέσεις τους, ξεκαθάρισαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις τους βρίσκονται από χθες σε «πανεθνική επιφυλακή» και σε περίπτωση κατά την οποία πραγματοποιηθεί η  «Παρέλαση των Σημαιών» , δηλώνοντας ότι «έχουμε το δάκτυλό μας στη σκανδάλη». 

Keywords
Τυχαία Θέματα