Απάντηση ΚΕ στο ΑΚΕΛ: «Είναι πρωταθλητές και στην αμνησία»

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ και Κυβέρνησης. 

Σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε πως «η κυβέρνηση είναι αποδεδειγμένα η κυβέρνηση της διαφθοράς». 

Απαντώντας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνει πως «εκτός από τον λαϊκισμό και την άκρατη επαναλαμβανόμενη λασπολογία είναι πρωταθλητές και στην αμνησία». 

Αυτούσια η δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δύο
είναι τα βασικά συμπεράσματα για το ΑΚΕΛ.

 Εκτός από τον λαϊκισμό και την άκρατη επαναλαμβανόμενη λασπολογία είναι πρωταθλητές και στην αμνησία, αφού είναι καλά γνωστό ότι μέσα από εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Moneyval, όπως και της αμερικανικής Yπηρεσίας FinCEN, καταγράφεται η πρόοδος της Κύπρου στην καταπολέμηση της διαφθοράς και πιστοποιείται η υιοθέτηση σχετικών κανόνων.

Η ηγεσία του ΑΚΕΛ, όμως, ξεχνά, επίσης, και ότι ο οικονομικός διαχειριστής του κόμματος τους καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για θέματα διαφθοράς.

Ξεχνά ακόμα ότι στο βίντεο του Al Jazeera, που είδε όλος ο πλανήτης, ως αρχηγός του κυκλώματος της διαφθοράς παρουσιαζόταν μέλος του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του ΑΚΕΛ, βουλευτής και χορηγός του κόμματος.

Το ποιος, λοιπόν, διασύρει την Κύπρο διεθνώς για διαφθορά είναι αποδεδειγμένο με εικόνα, ήχο και αποφάσεις του δικαστηρίου και όχι με λασπολογία και αστήριχτες κατηγορίες.

Αυτούσια η δήλωση Στέφανου Στεφάνου

Η κυβέρνηση είναι αποδεδειγμένα η κυβέρνηση της διαφθοράς

Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα που τεκμηριώθηκαν χθες ενώπιον της Βουλής από τον Γενικό Ελεγκτή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας του.

Πρώτον: «Από το 2013 η βαθμολογία της Κύπρου πέφτει συνεχώς -στον Δείκτη Διαφθοράς της Παγκόσμιας Τράπεζας- και έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από τότε που εκδίδεται ο δείκτης αυτός για την Κύπρο».

Δεύτερο: «Η Κύπρος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη ως μέτρο ενίσχυσης της λογοδοσίας και διαφάνειας».

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού είναι αποδεδειγμένα η κυβέρνηση της διαφθοράς, γεγονός που προκάλεσε τον παγκόσμιο διασυρμό της χώρας μας. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς από τη στιγμή που η διαφθορά στην Κύπρο βρίσκει εύκρατο κλίμα και πρόσφορο έδαφος στις πολιτικές και τις πρακτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα