Απαντά στις καταγγελίες για το Δημοτικό Σχολείο ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσα απαντά στις καταγγελίες που εξέδωσε ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς για την κατεδάφιση του Δημοτικού Σχολείου στον Κορμακίτη.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:

Αναφέρομαι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής κύριος Παύλος Μυλωνάς η οποία αφορά στο δημοτικό σχολείο Κορμακίτη και επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι η ανοικοδόμηση του Δημοτικού Σχολείου Κορμακίτη και η παράλληλη δημιουργία του Κέντρου Συνεργασίας μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση

στον ίδιο χώρο είναι πρόταση και πρωτοβουλία της ίδιας της Μαρωνιτικής Κοινότητας.

Τα περί κατεδάφισης του υφιστάμενου εναπομείναντος κτηρίου του δημοτικού σχολείου είναι παραπλανητικά και δεν ευσταθούν εφόσον το κτήριο είναι ήδη κατεστραμμένο. Δυστυχώς για 25 ολόκληρα χρόνια δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προσπάθεια για επιδιόρθωση και  αναστήλωση του, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ένα ερειπωμένο, εγκαταλελειμμένο, κατεστραμμένο και άκρως επικίνδυνο κτήριο.

Ως Εκπρόσωπος της Μαρωνιτικής Κοινότητας εκφράζω τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου, τόσο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υιοθέτηση της πρότασης μας, όσο και προς το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για την στήριξη και συνεργασία. Το νέο κτήριο με το Δημοτικό Σχολείο και το Κέντρο Συνεργασίας, είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν νέα πνοή στον δοκιμαζόμενο Κορμακίτη και θα φέρουν ελπίδες και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία για κατεδάφιση του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου στον Κορμακίτη

Keywords
Τυχαία Θέματα