Απαγόρευση μεταγραφών μέχρι το 2016 για Μπαρτσελόνα!

"Έσβησε" και η τελευταία ελπίδα της Μπαρτσελόνα για μείωση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών που της είχε επιβάλει η FIFA μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, μιας και το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση των "μπλαουγκράνα".

Τον Ιανουάριο του 2016 θα μπορέσει να ξανακάνει μεταγραφές η Μπαρτσελόνα, μιας και το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης απέρριψε την έφεση των "μπλαουγκράνα" για μείωση της ποινής που τους είχε επιβληθεί από την FIFA.

Η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από το CAS, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει στον Τύπο.

Γιατί τιμωρήθηκε

Η Μπαρτσελόνα τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της FIFA λόγω παράβασης των κανονισμών περί εγγραφής ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών.

Πρόκειται για δέκα περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος Σεντρί, οι Κορεάτες Πάικ Σέουνγκ Χο, Λι Σέουνγκ Γου και Γιανγκ Γκιέο Λι και ο Νιγηριανός Μπόμπι Αντεκάνιε.

Η τιμωρία στους Καταλανούς προβλέπει απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, δηλαδή για την περίοδο του Ιανουαρίου και του καλοκαιριού, καθώς και πρόστιμο 370.000 ευρώ. Να σημειώσουμε πως η ποινή αυτή κανονικά είχε ισχύ από το καλοκαίρι, αλλά απέκτησε ανασταλτικό χαρακτήρα επιτρέποντας στην Μπαρτσελόνα να προχωρήσει σε αρκετές προσθήκες.

Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, οι Καταλανοί θα μπορέσουν πλέον να ξανακάνουν μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2016, οπότε τα όποια κενά θα κληθεί να τα καλύψει αναγκαστικά με παίκτες από τις ακαδημίες.

Το έγγραφο του CAS με την απόφαση που διέρρευσε στα ΜΜΕ:

Keywords
Τυχαία Θέματα