Απαγωγή 4χρονης:Είναι καλά με τον πατέρα της,λένε δικηγόροι

Στο νορβηγικό μέσο TV2 μίλησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον πατέρα της 4χρονης Μαρί – Ελένης, Torkel Grimsruid. Στο μέσο, εξάλλου, μίλησε και ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού.

«Το παιδί είναι καλά και είναι με τον πατέρα του», λέει η δικηγόρος, Mette Yvonne Larsen. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δικηγόρος, έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δυο γονιών, μέσω των δικηγόρων τους, προκειμένου να βρεθεί μια χρυσή τομή για την κηδεμονία του παιδιού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δικηγόρος στο TV2, υπάρχει τακτική επαφή και μεταξύ των δικηγόρων του πατέρα

και του ιδίου.

Η Larsen σημειώνει ότι ο πατέρας δεν είχε δει το παιδί του για 18 μήνες και ότι τώρα υπάρχει μια συμβιβαστική πρόταση στο τραπέζι.

Η δικηγόρος επικρίνει την τροπή που έλαβαν τα πράγματα, ενώ παράλληλα δηλώνει ευτυχής με το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζονται σε νορβηγικά μέσα πατέρας και κόρη. Όπως σημειώνει η Larsen, η μητέρα του παιδιού είχε κάνει κάτι παρόμοιο, όταν δηλαδή πήρε το παιδί και το έφερε στην Κύπρο από την Νορβηγία (υπάρχει σχετική απόφαση νορβηγικού δικαστηρίου, την οποία δεν αποδέχονται οι δικηγόροι του πατέρα).

Τότε, δηλώνει η δικηγόρος, όταν δηλαδή η μητέρα έκανε κάτι παρόμοιο, η Αστυνομία δεν κινητοποιήθηκε. Τέλος, αμφισβητείται από τους δικηγόρους το «δακρύβρεχτο σενάριο» που ειπώθηκε στην Αστυνομία για την απαγωγή του 4χρονου παιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα