Άντρος:Ο Αναστασιάδης να μιλήσει με ειλικρίνεια στον Ακιντζί

«Αν ήμουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα σήκωνα το τηλέφωνο, θα συνομιλούσα με τον Μουσταφά Ακιντζί και θα του εξηγούσα με ειλικρίνεια τις προθέσεις μου για λύση του Κυπριακού», δήλωσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του κόμματος.

Ο ΠτΔ, πρόσθεσε, θα έπρεπε να πάει στη συνάντηση και να εξηγήσει με ειλικρίνεια

ότι ήταν λάθος η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ο ίδιος δεν επιμερίζει εξ ημισείας την ευθύνη για την παύση του διαλόγου, καθώς ο Μουσταφά Ακιντζί είναι αυτός που αποχώρησε από τον διάλογο.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ότι βρισκόμαστε προ ενός αδιεξόδου, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για το Κυπριακό. Διευκρίνισε, δε, ότι μπορεί να μην είναι η τελευταία ευκαιρία για λύση, ωστόσο μια επόμενη ευκαιρία μετά τις προεδρικές εκλογές του 2018, σίγουρα θα έχει πολύ διαφορετικά συστατικά, τα οποία δεν θα επιτρέπουν να μιλάμε για λύση όπως τη συζητούμε σήμερα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επανέναρξης των συνομιλιών, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε τη θέση ότι κατά την άποψη του η αλλαγή της μεθοδολογίας θα πρέπει να αφορά στην πακετοποίηση όλων των ουσιαστικών ανοιχτών ζητημάτων, δηλαδή η διακυβέρνηση, η αποτελεσματική συμμετοχή των Τ/κ στον τρόπο λήψης αποφάσεων μαζί με την ασφάλεια, περιουσιακό και το εδαφικό.

«Ο ΠτΔ θα πρέπει να συζητήσει την εκ περιτροπής Προεδρία, η οποία λανθασμένα δαιμονοποιήθηκε», είπε, υπενθυμίζοντας τη σύγκλιση που υπήρξε κατά το παρελθόν ανάμεσα στον Δημήτρη Χριστόφια και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σε μια πρόταση για διασταυρούμενη και σταθμισμένη ψήφο σε κοινό ψηφοδέλτιο.
Επιπλέον, αναφέρθηκε και σε πακετοποίηση των τεσσάρων ελευθεριών.

Ταυτόχρονα, σε μήνυμά του μέσω twitter, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί αν αποδεχθούμε ως λύση το "τζείνοι ποτζεί εμείς ποδά", αν μας μείνει η διχοτόμηση.

Η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί αν αποδεχθούμε ως λύση το "τζείνοι ποτζεί εμείς ποδά", αν μας μείνει η διχοτόμηση. #Cyprus #CyProb

Andros Kyprianou (@GenSecAKEL) March 14, 2017

Όσον αφορά στις προεδρικές εκλογές του 2018, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων, χωρίς επί της ουσίας να δώσει απαντήσεις, παραπέμποντας σε αποφάσεις που θα ληφθούν από το κόμμα μετά το Πάσχα.

Σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο στήριξης του Νίκου Αναστασιάδη «σε οποιονδήποτε γύρο», λέγοντας ότι «δεν τον στηρίξαμε ποτέ, δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα», ενώ δεν έκλεισε την πόρτα της διαβούλευσης με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, θέτοντας ως μόνο προαπαιτούμενο συγκλήσεις επί πολιτικών ζητημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα