Άντρος μετά από συνάντηση με ΠτΔ: Διαφύλαξη υγείας μεν, ελευθερία έκφρασης δε

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις,

«Μεταφέραμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις θέσεις του ΑΚΕΛ αναφορικά με την κατάσταση  όπως διαμορφώνεται με την προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας  και να την περιορίσουμε και να την εξαλείψουμε το συντομότερο δυνατό,

Δεν μπορούν να λαμβάνονται υπόψιν μόνο

δυο παράμετροι, σίγουρα το θέμα της δημόσιας υγείας είναι το πιο σημαντικό από όλα και αυτό θα πρέπει να καθοδηγεί όλη τη δράση και την όλη προσπάθειά μας ως κράτος.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να συνυπολογιστούν  και άλλες παράμετροι. Έχουν εξαιρετική σημασία πρώτα και κύρια σε ότι αφορά την ψυχική υγεία τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί και θεωρώ ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα ευρήματα επιστημονικής έρευνας

«Σίγουρά η οικονομική δραστηριότητα έχει τεράστια σημασία ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ζήσει σε ένα επίπεδο υποφερτό και να μην οδηγηθεί σε συνθήκες φτώχιας αλλά έχει επίσης σημασία και η κοινωνική δραστηριότητα καθώς επίσης και η πολιτική δράση.

Έχουμε μεταφέρει στον ΠτΔ την άποψη ότι θα πρέπει να συζητήσουμε τα πολιτικά κόμματα υπό την προεδρία του ιδίου με την επιδημιολογική ομάδα και τον Υπουργό Υγείας σε μια προσπάθεια να πείσουμε ότι, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που θα μας προφυλάξουν από  την διάχυση της πανδημίας να λειτουργήσουν και πολλές άλλες δραστηριότητες.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα Ωδεία και τα εστιατόρια δεν μπορούν να λειτουργούν με τα σωστά μέτρα προφύλαξης», είπε μεταξύ άλλων  

«Δεν χρειάζεται κατά την άποψή μου να μένουμε μέχρι τις 15 του Μάρτη και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τα απαραίτητα μέτρα προστασίας να δούμε πως επαναλειτουργούν και οι μουσικές σκηνές και τα θέατρα ο πολιτισμός γενικότερα», επεσήμανε.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν πρέπει να προκαλεί προβλήματα τουλάχιστο στο περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος του συναθροίζεστε.  

Είναι και δική μας απαίτηση να γίνουν σεβαστά . Ο Πρόεδρος  έχει υποσχεθεί ότι την ερχόμενη βδομάδα θα συγκαλέσει σύσκεψη των κομμάτων με τον Υπουργό Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα να συζητηθούν όλα αυτά», είπε.  

Keywords
Τυχαία Θέματα