Άντρος Κυπριανού: Αθωράκιστη η ΑΟΖ - Εξελίξεις μετά τις εκλογές Τ/κ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ανησυχούμε από το πώς διαμορφώνονται τα ζητήματα στην ΑΟΖ. Έχω πει στον Πρόεδρο τι θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές στην Τ/κ κοινότητα. Εκείνο που εμείς επιμένουμε είναι ότι δεν έχει θωρακιστεί η ΑΟΖ και απόδειξη αυτού είναι πως η Τουρκία προχωρεί ανενόχλητη σε τεμάχιο που εμείς έχουμε αδειοδοτήσει», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού

μετά την συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό.

Ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι με τον ΠτΔ αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς για σειρά ζητημάτων  ενώ έγινε και ανασκόπηση  για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Δεν σας κρύβω ότι μας ανησυχεί το παρατεταμένο αδιέξοδο και αυτό οφείλεται στις εκλογές που θα γίνουν στα κατεχόμενα. Μας ανησυχεί επίσης ότι κατά τη συζήτηση που αφορά την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ υπήρξαν αναβαθμισμένες δυσκολίες», είπε.

Για τα θέματα των μεταρρυθμίσεων είπε πως ο Πρόεδρος ζήτησε τη Συνεργασία του ΑΚΕΛ  για να εγκριθούν τα σχετικά νομοσχέδια. «Ξεκαθάρισα πως ως ΑΚΕΛ δεν τοποθετούμαστε  από θέση αρχής αντιπολιτευτικά αλλά κρίνουμε κάθε νομοσχέδιο με το περιεχόμενο που έχει», είπε  σημειώνοντας πως το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συζητήσουν με τους αρμόδιους υπουργούς. Στο ίδιο πλαίσιο ζήτησε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη αν θέλει για να διευκολύνεται η συζήτηση για κάποια θέματα, να τους ενημερώνουν τα αρμόδια Υπουργεία πριν οδηγηθούν ενώπιον της Βουλής τα νομοσχέδια.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν το νομοσχέδιο που αφορά τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον κ. Κυπριανού  να αναφέρει ότι κάποια ζητήματα να είχαν διαφύγει της προσοχής του ΑΚΕΛ.

Για το θέμα του ποδοσφαίρου τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε αποφασισμένος να συμβάλει στην προώθηση της διερεύνησής τους, με τον ίδιο τον κ. Κυπριανού να εκφράζει τις επιφυλάξεις λέγοντας ότι θα καταθέσουν και δικές τους προτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα