Αντιτρομοκρατικό Διεθνές Συνέδριο από την Αστυνομία Κύπρου

Η Αστυνομία Κύπρου διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα: «Αντι - Τρομοκρατική Πολιτική για τις Αρχές Επιβολής του Νόμου: Διεθνείς και Συγκριτικές Προσεγγίσεις». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, μεταξύ των ημερομηνιών 16 - 17 Ιουνίου, 2016 και τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας, κύριου Νίκου Αναστασιάδη.

Το

συνέδριο συγκεντρώνει τα βλέμματα διεθνών συνέδρων από Europol, FBI, SEPOPOL και άλλων Αστυνομικών αρχών από διάφορες χώρες.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, στις 16.6.2016, από τις 9:00π.μ. μέχρι τις 17:00 μ.μ., εμπειρογνώμονες, διεθνούς εμβέλειας, θα προβούν σε σχετικές επί του θέματος παρουσιάσεις, ενώ κατά τη δεύτερη ημέρα θα διεξαχθούν εργαστήρια που αφορούν θέματα αστυνόμευσης και τρομοκρατίας, τα οποία είναι κλειστά μόνο σε μέλη της Αστυνομίας.

Απώτερος σκοπός του Συνεδρίου είναι η συνάντηση και αλληλογνωριμία εμπειρογνωμόνων, με επιχειρησιακό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε θέματα τρομοκρατίας, ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή θέσεων, γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης, σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης του γνωστικού πεδίου που αφορά στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Θέματα παρουσίασης και συζήτησης στις 16.6.2016, θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, τα πιο κάτω:

Αντιτρομοκρατικές δράσεις επί του εδάφους: Μια συγκριτική προσέγγιση όσον αφορά στους χώρους εφαρμογής των αντιτρομοκρατικών τακτικών.Η Γεωπολιτική κατάσταση στη Μεσόγειο Θάλασσα.Αυτοκτονικές Τρομοκρατικές Επιθέσεις: Επιχειρησιακά Θέματα.Βέλτιστες Πρακτικές και Δίοδοι Επικοινωνίας με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Του εν λόγω συνεδρίου θα προεδρεύσει η Dr. Maria (Maki) Haberfeld, Καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής, Αστυνομικής Επιστήμης και Διοίκησης της Ποινικής Δικαιοσύνης στο John Jay College of Criminal Justice, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Τονίζεται ότι η Dr. Haberfeld θεωρείται ειδική επί του αντικειμένου, καθότι έχει εμβαθύνει τόσο ακαδημαϊκά όσο και ερευνητικά σε θέματα τρομοκρατίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ήδη δοθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση ή στα τηλέφωνα +357 2808066 / 22808717.

Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στα άτομα που έχουν προσκαλεστεί από την Αστυνομία Κύπρου και έχουν συμπληρώσει και αποστείλει το έντυπο εγγραφής που τους έχει σταλεί με την πρόσκληση τους.

Για σκοπούς ασφάλειας, στο συνέδριο θα ληφθούν μέτρα ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα