Αντιπροσωπεία της Βουλής στην 3η Σύνοδο Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ

Οι βουλευτές Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), Γιώργος Λουκαϊδης, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Κωστής Ευσταθίου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν την Κυριακή στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ, μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων στην εξάλειψη του ρατσισμού και στην προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και της συμμετοχικότητας, οι τρέχουσες προκλήσεις για την ασφάλεια στην Ευρώπη, η πρόληψη και καταπολέμηση του αντισημιτισμού  και η εύρεση εναλλακτικών τρόπων προστασίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

Ο κ. Λουκαΐδης, ως Εισηγητής της Επιτροπής για την τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Μάλτας στους τομείς της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα παρουσιάσει σχετική έκθεσή του και προσχέδιο ψηφίσματος.

Τη συνεδρία της Ολομέλειας θα προσφωνήσουν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος της Ολλανδίας και ο Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας της Ιρλανδίας Simon Coveney, ως εκπρόσωπος της τρέχουσας Ιρλανδικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα