Kήρυξε πτώχευση η Revlon στις ΗΠΑ

Η εταιρεία κατασκευής καλλυντικών Revlon κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ, καθώς υποστηρίζει πως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν αυξήσει το κόστος των πρώτων υλών για τα προϊόντα της, μεταδίδει στην ιστοσελίδα του το BBC News.

Η

εταιρεία που μετρά 90 χρόνια ζωής ανακοίνωσε ότι έχει τεράστια ζητήματα με τις πληρωμές προμηθευτών, τον πληθωρισμό και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Ανακοίνωσε ότι αναμένει να λάβει 575 εκατομμύρια δολάρια από τους υφιστάμενους δανειστές της για την υποστήριξη των καθημερινών λειτουργιών της. Οι μετοχές της έχασαν περισσότερο από 13% στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, μετά την ανακοίνωση για πτώχευση.

Καταθέτοντας την αίτηση για πτώχευση οι νομικοί σύμβουλοι επικαλούνται αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Πρόσθεσε ότι οι προμηθευτές ζήτησαν επίσης να πληρωθούν εκ των προτέρων για τις παραγγελίες και αυτό έχει προκαλέσει ελλείψεις απαραίτητων πρώτων υλών.

Ο επικεφαλής αναδιάρθρωσης της Revlon, Ρόμπερτ Καρούσο είπε ότι για παράδειγμα, ένα σωληνάριο κραγιόν Revlon απαιτεί 35 έως 40 πρώτες ύλες και συστατικά για παρασκευή, καθένα από τα οποία είναι κρίσιμο για την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά.

Εκτός από το εμπορικό σήμα Revlon, η εταιρεία διαθέτει επίσης γνωστά ονόματα όπως Elizabeth Arden, Almay και Cutex, και αρώματα με επικεφαλής αρώματα από τις Christina Aguilera και Britney Spears.

Τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει αυξημένο ανταγωνισμό από νέες μάρκες όπως αυτές που υποστηρίζονται από διασημότητες όπως η Kylie Cosmetics της Kylie Jenner και η Fenty Beauty της Rihanna. Με την υποβολή αίτησης για πτώχευση η Revlon θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ θα επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών της.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Revlon, Ντέμπρα Πέλερμαν είπε ότι η αίτηση πτώχευσης θα επιτρέψει στην εταιρεία να "προσφέρει στους πελάτες μας τα εμβληματικά προϊόντα που τους παρέχουμε εδώ και δεκαετίες, παρέχοντας παράλληλα μια σαφέστερη διαδρομή για τη μελλοντική μας ανάπτυξή".

Ωστόσο, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε τη διαδικασία αφαίρεσης των μετοχών της εταιρείας από την πλατφόρμα του.

Η Revlon ιδρύθηκε το 1932 από τους αδελφούς Charles και Joseph Revson και Charles Lachman και άρχισε να πουλά βερνίκια νυχιών αμέσως μετά.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 είχε γίνει μια διεθνής μάρκα. Αγοράστηκε από το MacAndrews &Forbes του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ronald Perelman το 1985. Η Revlon πουλάει τώρα τα προϊόντα της σε περισσότερες από 150 χώρες.

Νωρίτερα φέτος, η Revlon προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει «περιορισμούς ρευστότητας που προκαλούνται από συνεχείς παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας και του αυξανόμενου πληθωρισμού».

Είχε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια μακροπρόθεσμο χρέος στα τέλη Μαρτίου και οι αναφορές για την επικείμενη χρεοκοπία της την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν διολίσθηση στην τιμή της μετοχής της.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kήρυξε, Revlon, ΗΠΑ,Kiryxe, Revlon, ipa