Αντιπρόεδρος Κίνας: Ενισχύονται οι σχέσεις Κίνας - Κύπρου

Την πεποίθηση ότι με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεκίνο θα προωθηθεί περαιτέρω η ήδη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κίνας Li Yuanchao σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση ο Αντιπρόεδρος της Κίνας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «γνωρίζουμε ότι έχετε επισκεφθεί την Κίνα πολλές φορές και ότι έχετε συμβάλει πολύ στις καλές σχέσεις όχι μόνο μεταξύ των δύο χωρών μας, αλλά και στις σχέσεις της Κίνας με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Πρόσθεσε ότι

γνωρίζει για την «πολύ καλή συνάντηση» του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Κίνας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πεκίνο θα προωθηθεί περαιτέρω η ήδη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση «για την εξαιρετικά καλή επίσκεψη στη φίλη χώρα, Κίνα”. Μια επίσκεψη, συνέχισε, που σηματοδοτήθηκε από το καθόλα ενδιαφέρον συνέδριο χθες και που ολοκληρώθηκε σήμερα με τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με τον Αντιπρόεδρο και με τις επαφές των Υπουργών που τον συνοδεύουν.

“Οι άριστες σχέσεις που διατηρούμε ενισχύονται ακόμα περισσότερο και θέλω να πιστεύω ότι η Μεγάλη Ιδέα του Προέδρου για αναβίωση της Οδού του Μεταξιού θα είναι κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά όχι μόνο τις ασιατικές χώρες, αλλά θα αναβιώσει και θα δημιουργήσει καλύτερες σχέσεις και με την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της Κίνας παρέθεσε δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, της συζύγου του Αντρης Αναστασιάδη και των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Πεκίνο Αγις Λοϊζου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα