Αντιπολεμική εκδήλωση έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία

Αντιπολεμική εκδήλωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία πραγματοποίησε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης. Καταδίκασε τις πυραυλικές και αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στη Συρία τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου από τις ΗΠΑ-Βρετανία και Γαλλία.

Στην αντιπολεμική εκδήλωση συμμετείχαν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, βουλευτές του κόμματος και ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Παράλληλα, σε γραπτή ανακοίνωσή

ο τέως Πρόεδρος, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και απηύθυνε έκκληση στον κυπριακό λαό για συνεχή και μαχητική κινητοποίηση για υπεράσπιση της κυριαρχίας της Συρίας.

«Η κυπριακή κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε έντονα διαβήματα προς τη Βρετανία για αποφυγή χρήσης των βάσεων, με το πρόσχημα ότι οι βάσεις είναι «κυρίαρχες», τήρησε στάση πλήρους αδράνειας. Με βάση το γελοίο επιχείρημα που πρόβαλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συντάχθηκε με τις υπόλοιπες χώρες –μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή στα μουλωχτά ευλόγησε την επιδρομική ενέργεια κατά της Συρίας», ανέφερε ο κος Χριστόφιας στην παρέμβασή του.

Παράλληλα, το Παγκύπριο Συμβουλίο Ειρήνης μέσω ψηφίσματος που παρέδωσε στην αμερικανική πρεσβεία κατήγγειλε τις επιθέσεις ως έγκλημα σε βάρος του Συριακού λαού και ως κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, ως επέμβαση στα εσωτερικά του συριακού κράτους και των εθνικών του δικαιωμάτων.

Παρών στην αντιπολεμική εκδήλωση έδωσαν Τουρκοκύπριοι, Σύροι και Παλαιστίνιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα