Αυτοψία στα έργα του οδοφράγματος της Δερύνειας

Τα έργα έχουν ολοκληρωθεί αλλά οι προθέσεις των Κατοχικών αρχών παραμένουν εμπόδιο στις προσδοκίες των κατοίκων.

Το SIGMA διαπίστωσε επί τόπου την κατάσταση των οδοφραγμάτων.

Τα κουβούκλια στα οποία θα γίνεται ο έλεγχος από τις αρχές της Δημοκρατίας είναι ουσιαστικά έτοιμα, ενώ έχει γίνει η σύνδεσή τους με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι τονίζουν πως είναι έτοιμοι για σειρά πρωτοβουλιών, όπως την αξιοποίηση παλιών εργοστασίων

που βρίσκονται επί της νεκρής ζώνης για αξιοποίηση ως δικοινοτικά κέντρα, με πιο πιθανό υποψήφιο κτήριο παλιό γκαράζ επί της λεωφόρου Αμμοχώστου.

Ο Αντιδήμαρχος Δερύνειας ανέφερε πως οι κάτοικοι της κοινότητας αλλά και της περιοχής αδημονούν πότε θα ανοίξει το οδόφραγμα.

Το συνολικό μήκος του δρόμου που προβλέπεται ότι θα βελτιωθεί στη Δερύνεια είναι 2.750 μέτρα, με το πλάτος να υπολογίζεται σε 7 μέτρα για το οδόστρωμα και δύο μέτρα για τις βοηθητικές λωρίδες από ένα μέτρο στην κάθε πλευρά του δρόμου.

Κατά την περιδιάβαση μας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, συναντήσαμε σε κατάστημα Μουσικών οργάνων, τον Αγουιάτ Αιράτ, ο οποίος δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Στην Δερύνεια τοπικοί παράγοντες τάσσονται υπέρ της διάνοιξης του οδοφράγματος, καθώς αναμένουν ότι θα αποβεί θετική για την περιοχή, την ίδια στιγμή που άλλες φωνές εκφράζουν τις αμφιβολίες τους, με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρόκειται για αρνητική εξέλιξη.

Πολλοί από τους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες γης, συνεχίζουν να διαφωνούν και να θέτουν ταυτόχρονα ερωτήματα, όπως για παράδειγμα πώς τεκμηριώνεται η κοινή ωφέλεια της απαλλοτρίωσης, τη στιγμή που η γη τους παραμένει υπό τουρκική κατοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα