Αντιπαράθεση on air για τα όπλα σε Ουκρανία: «Στεναχωριέται»-«Ακόμα χειρότερα»

Αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά, και του μέλους του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ, Ξένιας Κωνσταντινίδου στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι με αφορμή τη συζήτηση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι «εμείς θεωρούμε ότι τα πράγματα παραμένουν στατικά, μόνο εάν δεν κάνεις τίποτα με την έννοια ότι όλα τριγύρω μας αλλάζουν. Η Φινλανδία μέσα σε λίγες εβδομάδες, λόγω των εξελίξεων, βρέθηκε να είναι στο ΝΑΤΟ.

Οπότε, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια γεωπολιτική ανάφλεξη σε μια περιοχή, την οποία δεν ξέρουμε πότε επιστρέφει στην κανονικότητα και με ποιο τρόπο. Αυτή τη στιγμή κατανοώ γιατί ο φίλος μου ο Γιώργος (Κουκουμάς) στεναχωριέται  και προσπαθεί να πλατειάσει το θέμα και δεν θέλει να ακούσει λόγω ιδεοληψίας οτιδήποτε αφορά στη Ρωσία, όμως πρέπει να δούμε τι είναι καλό για την πατρίδα μας».

Ο κ. Κουκουμάς παίρνοντας τον λόγο διερωτήθηκε κατά πόσον είναι επωφελές για την Κύπρο να γίνει αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία, για τον διακόψει η κ. Κωνσταντινίδου διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ. «Ακόμα χειρότερα», απάντησε ο κ. Κουκουμάς, και ρώτησε εάν η αποστολή πολεμικού υλικού είναι θετικό ή αρνητικό. «Βεβαίως είναι καλό, εάν μπορούμε να βοηθήσουμε», ανέφερε η κ. Κωνσταντινίδου.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου το ΑΚΕΛ, είπε ότι «αυτό σημαίνει ότι το πλαίσιο ασφάλειας που προνοεί το πλαίσιο Γκουτέρες, πρέπει να το βάλουμε στην άκρη», προκαλώντας την αντίδραση της κ. Κωνσταντινίδου, η οποία επεσήμανε ότι «ποτέ δεν είπαμε κάτι τέτοιο, το ένα θα υποβοηθήσει το άλλο».

Διαβάστε επίσης: «Πρόσφυγας στην Κύπρο με επιδόματα πήγαινε Συρία να φτιάξει δόντια»
 

Keywords
Τυχαία Θέματα