Αντιδράσεις σε Φυλακές:"Εξετάζονται αιτήσεις VIP με προτεραιότητα"

«Καζάνι που βράζει» οι Φυλακές. Αιτία των έντονων αντιδράσεων από κρατούμενους, οι αποφυλακίσεις αξιωματούχων.

Ήδη, από την περασμένη βδομάδα οι κρατούμενοι έδωσαν το στίγμα, με συμβολική καθιστική διαμαρτυρία, μετά την αποφυλάκιση των τεσσάρων προσώπων που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο ΣΑΠΑ.

Με ανακοίνωσή του, είχε τοποθετηθεί και ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας για το ζήτημα των αποφυλακίσεων από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεων κρατούμενων επ’ αδεία.

Στο SigmaLive μίλησε για το θέμα ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας

των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων, Γιάννης Πολυχρόνης ο οποίος ανέφερε αρχικά ότι υπάρχει έντονο το αίσθημα της αδικίας αφού «εξετάζονται αιτήσεις VIP κατά προτεραιότητα».

«Εκκρεμούν 140 αιτήσεις για αποφυλάκιση. Οι κρατούμενοι είναι έξαλλοι γιατί δεν εξετάζονται έγκαιρα οι αιτήσεις τους. Βλέπουν αιτήσεις πρώην αξιωματούχων να λαμβάνουν έγκριση αποφυλάκισης κατά προτεραιότητα», σημείωσε ο κ.Πολυχρόνης.

Όπως συμπλήρωσε ο κ.Πολυχρόνης, παρατηρείται η παραδοξότητα όπως την χαρακτήρισε του να «εγκρίνονται αιτήσεις ατόμων που δεν παραδέχθηκαν στο Δικαστήριο και προχώρησαν σε έφεση και απορρίπτονται αιτήσεις κρατούμενων που παραδέχθηκαν στο Δικαστήριο».

Μιλώντας στο SigmaLive ο κ.Πολυχρόνης σημείωσε ότι η παραβίαση της Αρχής της Ίσης Μεταχείρισης σε ευπαθείς ομάδες ενέχει περισσότερο το αίσθημα της αδικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα