Αντιδράσεις για δυσκολία γραπτού των Νέων Ελληνικών -Ενήμερο το Υπουργείο

Διαμαρτυρίες από μερίδα γονιών και μαθητών της Γ’ Λυκείου  είχαμε με το καλημέρα  των εξετάσεων και ο λόγος είναι οι ισχυρισμοί για υπερβολικής δυσκολίας στο γραπτό των νέων Ελληνικών.

Μιλώντας στην Εκπομπή του Σίγμα Πρωτοσέλιδο  ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λοΐζος Κωνσταντίνος είπε πως  έφτασαν παράπονα που διερευνήθηκαν και ενημερώθηκε το Υπουργείο Παιδείας για το βαθμό δυσκολίας των Νέων Ελληνικών.

«Το

Υπουργείο μπορεί να το χειριστεί, το πρόβλημα δεν είναι στο βαθμό που ήταν τις άλλες χρονιές. Αυτές οι εξετάσεις είναι στην ουσία ένα απλό διαγώνισμα.

Είναι εξετάσεις αξιολόγησης για ότι ο μαθητής έχει εμπεδώσει όσα έμαθε την χρονιά. Δεν είναι διαγωνισμός για να εντοπιστούν το 10% για να καταλάβει θέση σε πανεπιστήμιο. Επηρεάζει όμως τον βαθμό του απολυτηρίου που ρυθμίζουν το 30% της τελικής βαθμολογίας. Εδώ πρέπει να είμαστε όλοι ευαίσθητοι. Δεν θέλουμε να χαρίζονται βαθμοί στους μαθητές, ούτε και όλοι να παίρνουν 20. Τα γραπτά πρέπει να είναι προσαρμοσμένα για τον μέσο μαθητή. Όχι για να εντοπίσουμε ποιος θα πάρει το 20. Στις εισαγωγικές εξετάσεις είναι διαφορετικός ο βαθμός δυσκολίας για να ξεχωρίσουν εκείνοι που πρέπει να ξεχωρίσουν για να πάρουν θέση σε Πανεπιστήμια».

Φάνηκε ότι χρονικά δεν πρόλαβαν ο μαθητές να ολοκληρώσουν το γραπτό. Η νομοθεσία ορίζει 135 λεπτά για τα νέα Ελληνικά. Ε δεν μπορούν να έχουν ένα γραπτό το οποίο να επιπέδου πρόσβασης στα πανεπιστήμια. Κάναμε έρευνα μιλήσαμε και με άριστους μαθητές που πρόλαβαν και δεν πρόλαβαν το γραπτό.

Έχουμε τον δικό μας μηχανισμό για ελέγχους και όλων η άποψη συγκλίνουν σε αυτό το θέμα.  Ετοιμάσαμε τα σημεία θα τα στείλουμε στο Υπουργείο το οποίο θα το χειριστεί.

Ερωτηθείς αν μπορεί να γίνει κάτι, είπε πως εκδίδεται ο οδηγός διόρθωσης προς τους διορθωτές.  To πρόβλημα που έχουμε σε αντίθεση με τις Παγκύπριες εξετάσεις δεν προβλέπεται να γίνονται αναγωγές.

Μεταξύ άλλων είπε ότι διερευνάται και ενδεχόμενο λάθος για το γραπτό των αγγλικών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιδράσεις, Νέων Ελληνικών #45Ενήμερο, Υπουργείο,antidraseis, neon ellinikon #45enimero, ypourgeio