Αντιδράσεις ΑΚΕΛ για το όνομα του ψηφοδελτίου

Χωρίς σχέδιο Β για την υγειονομική διαχείριση της εκλογικής διαδικασίας προχωρεί το Υπουργείο Υγείας, με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου να αναφέρει ότι όλα θα εξαρτηθούν από την  επιδημιολογική εικόνα.

Ωστόσο, οι Έφοροι Εκλογής εκπονούν σχέδια προσομοίωσης, για τα ειδικά εκλογικά κέντρων των θετικών στον κορωνοϊό συμπολιτών μας. 

Ανακοίνωση υπήρξε και για τα εκλογικά κέντρα:   

-- Συνολικός αριθμός για αυτόχθονες και εκτοπισθέντες: 1,150. 

-- Εκλογικά κέντρα εξωτερικού: τέσσερα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη,

τέσσερα στο Λονδίνο. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, η πρόθεση του Γενικού Διευθυντή του Υπ. Εσωτερικών να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία που επιβάλλει ταύτιση της επωνυμίας των εκλογικών συνδυασμών με το όνομα στο μητρώο, προκάλεσε αντιδράσεις.

Το ΑΚΕΛ για χρόνια χρησιμοποιούσε την επωνυμία ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις.  

«Στείλαμε επιστολή στον Γενικό Διευθυντή. Ζητούμε να μας διευκρινίσει κάποια ζητήματα και αναλόγως της απάντησής του θα αποφασίσουμε. Εάν χρειαστεί, θα κινηθούμε δικαστικώς», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Επηρεάζεται επίσης η ΕΔΕΚ, που προτίθεται να προσέλθει με την επωνυμία ΕΔΕΚ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ λόγω της κοινής καθόδου με την Συμμαχία Πολιτών.

Στην περίπτωση που θα δοθεί παρέκκλιση για το ΑΚΕΛ, τότε η ΕΔΕΚ θα επιδιώξει ίση μεταχείριση.

Η ΔΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιήσει τελικά το δεύτερο συνθετικό 'Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων', αν και η κοινή κάθοδος των δύο σχηματισμών ισχύει.  

Το Κίνημα Ανεξάρτητοι της Άννας Θεολόγου τελικά προσέρχεται με την επωνυμία Αλλαγή Γενιάς.  

Διαβάστε επίσης 

Οριστικοποιήθηκε ο ειδικός εκλογικός κατάλογος εγκλωβισμένων

Keywords
Τυχαία Θέματα