Αντιδρά το Περού για το Bombonera και ζητά αλλαγή έδρας

Η Αργεντινή θα παίξει τον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έναντι στο Περού τον επόμενο μήνα, στο στάδιο Bombonera της Μπόκα Τζούνιορς, και όχι στο παραδοσιακό στάδιο που δίνει τα παιχνίδια της, προσπαθώντας να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα στην κρίσιμη συνάντηση.

Δύο παιχνίδια πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, η Αργεντινή βρίσκεται στην πέμπτη θέση στη ζώνη της Νότιας Αμερικής και αγωνίζεται στις 5 Οκτωβρίου με το Περού, που είναι μία θέση πιο ψηλά, εξαιτίας της διαφοράς τερμάτων. Οι τέσσερις πρώτες περνάνε

απευθείας, η πέμπτη θα αγωνιστεί σε play-off με την Νέα Ζηλανδία.

Η Αργεντινή παίζει το μεγαλύτερο μέρος των εντός έδρας αγώνων της στο Monumental stadium, έδρα των αντιπάλων της Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ. Ομως ο νέος προπονητής Χόρχε Σαμπάολι επέλεξε να μετακινηθεί το παιχνίδι στη μικρότερη Bombonera, όπου οι φίλαθλοι είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούν μία πιο έντονη ατμόσφαιρα.

Η Αργεντινή έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στη Βραζιλία, αλλά έχει κακή παρουσία στην διάρκεια της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ της Ρωσίας, παρουσιάζοντας πρόσφατα ισοπαλία με την ουραγό Βενεζουέλα.

Αναφορές των ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι το Περού ζήτησε από τη FIFA να μεταθέσει τον αγώνα μακριά από το Bombonera, υποστηρίζοντας ότι η γηπεδούχος δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των παικτών. Οι παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ δέχτηκαν επίθεση με σπρέι πιπεριού κατά τη διάρκεια αγώνα Copa Libertadores το 2015, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η ομάδα με αποβολή από το τουρνουά και η έδρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα