Ανθρωπιστική βοήθεια από τη Λεμεσό προς τους πληγέντες στη Θεσσαλία

Ένα μεγάλο εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδών αναμένεται να γεμίσει από την αγάπη των Λεμεσιανών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Λεμεσού για συγκέντρωση βοήθειας προς όσους πλήγηκαν από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία.

Είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τρόφιμα μακράς διαρκείας συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού, τα οποία θα μεταφερθούν δωρεάν στη Θεσσαλία, από την εταιρεία Amathus Aegean.

Το

πρωί πραγματοποιήθηκε μια  τυπική τελετή παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στον Πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας, Ντίνο Αυγουστή, καθώς ο σύλλογος θα διαχειριστεί το υλικό για να φτάσει, δια μέσου του Δήμου και της τοπικής Μητρόπολης, στον τελικό του προορισμό.

«Η Λεμεσός, η πόλη μου, δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή της σε ανθρώπους που πονάνε», ανέφερε ο κ.  Αυγουστή.

Σε δήλωση του, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης  ευχαρίστησε τα οργανωμένα σύνολα και τους δημότες της Λεμεσού, «οι οποίοι για ακόμα μια φορά έδειξαν ότι διακατέχονται από ανθρωπιά και από αισθήματα αλληλεγγύης προς οποιονδήποτε έχει ανάγκη».

«Ιδιαίτερα αυτή την φορά, που το θέμα αφορούσε τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, στη Θεσσαλία, αυτός ο χώρος ξεχείλισε από τη αγάπη των Λεμεσιανών», συμπλήρωσε.

Ευχαρίστησε, τέλος τους λειτουργούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τους εθελοντές «οι οποίοι δούλεψαν σκληρά για να μαζευτούν όλα αυτά τα πολύ αναγκαία σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που παίρνουν τα αδέλφια μας στην Θεσσαλία».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως αν χρειαστεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια «θα την επαναλάβουμε, γιατί η αγάπη του κόσμου είναι πραγματικά ανεξάντλητη».

Το φορτίο θα μεταφερθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου προς το λιμάνι Λεμεσού, προκειμένου να αποσταλεί στην Ελλάδα την τρέχουσα εβδομάδα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα