Ανθούση: Συνεχής η στήριξη στο Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Ξυλοτύμπου

Η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας θα βρίσκονται δίπλα στο Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Ξυλοτύμπου, στηρίζοντας το έργο του, διαβεβαίωσε απόψε η Υφυπουργός Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θέτει στις προτεραιότητές της τη διασφάλιση ύπαρξης χώρων υγιούς απασχόλησης και συναναστροφής των παιδιών.

Σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια του υπαίθριου Αμφιθεάτρου Ηρώων Ξυλοτύμπου στον Κοινοτικό Βρεφοπαιδοκομικό Σταθμό, η κα. Ανθούση είπε πως «στα 30 χρόνια παρουσίας του

στην τοπική κοινότητα, το ΣΚΕ Ξυλοτύμπου προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας, προστασίας και απασχόλησης των παιδιών μέσα από τα δύο προγράμματα που λειτουργεί και πάντα με γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών».

Πρόσθεσε ότι «μέσα από τα προγράμματα του ΣΚΕ, τον Κοινοτικό Βρεφοπαιδοκομικό Σταθμό και το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, πάνω από εκατό βρέφη, νήπια και παιδιά της Κοινότητας Ξυλοτύμπου και των γύρω περιοχών, έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, φροντίδας, σίτισης, προστασίας, απασχόλησης και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, με τη λειτουργία των προγραμμάτων διευκολύνεται η πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας, στηρίζονται οι οικογένειες και ενισχύεται η συμφιλίωση οικογενειακού και επαγγελματικού βίου».

Στον χαιρετισμό της η κα Ανθούση αναφέρθηκε και στο ρόλο εθελοντών στην Κύπρο και ιδιαίτερα των οργανωμένων συνόλων εθελοντών, σημειώνοντας πως «υπήρξε διαχρονικά καθοριστικός και ιδιαίτερα σημαντικός στην προσπάθεια για παροχή ποιοτικών και ευέλικτων υπηρεσιών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και κατ’ επέκταση της σύγχρονης οικογένειας. Για αυτό και ως Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, επενδύουμε στην στενή συνεργασία με τις ομάδες εθελοντών και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Κύπρου, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων που βελτιώνουν το κράτος πρόνοιας και εξυπηρετούν τους πολίτες» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι «έμπρακτα το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, αξιοποιώντας το Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών, ενισχύει οικονομικά τα οργανωμένα σύνολα και τις πρωτοβουλίες για τη λειτουργία κοινωνικών προγραμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, για το 2021 το ΣΚΕ Ξυλοτύμπου έλαβε το ποσό των 37 χιλιάδων ευρώ για τη λειτουργία του Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού και δέκα χιλιάδες για το Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών».

Η Υφυπουργός Πρόνοιας ανέφερε επίσης ότι «για την τρέχουσα χρονιά, έχει εγκριθεί το ίδιο ποσό για τον Βρεφοπαιδοκομικό Σταθμό καθώς και το ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ για το Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών. Επιπρόσθετα, το 2019, κατόπιν αιτήματος του Συμβουλίου, καταβλήθηκε συμπληρωματική κρατική ενίσχυση ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ για κάλυψη μέρους του κόστους δημιουργίας του υπαίθριου αμφιθεάτρου».

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, συνέχισε η Αναστασία Ανθούση «θέτει στις προτεραιότητές της τη διασφάλιση ύπαρξης χώρων υγιούς απασχόλησης και συναναστροφής των παιδιών και την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε αυτούς, χωρίς αποκλεισμούς. Παρέχοντας στα παιδιά τις κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους στον μέγιστο βαθμό, στηρίζουμε τις οικογένειες και διασφαλίζουμε το μέλλον της χώρας μας».

Προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερε «αποσκοπεί και η υλοποίηση του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών, με δικαιούχους 16 χιλιάδες παιδιά παγκύπρια. Στόχος μας με την υλοποίηση του Σχεδίου είναι να προσφέρουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να λάβουν από τα πρώιμα χρόνια της ζωής τους την εκπαίδευση και τη φροντίδα που χρειάζονται, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των οικογενειών, απόρροια της ένταξης των γονέων στην αγορά εργασίας».

Η κα. Ανθούση διαβεβαίωσε ότι η «Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στο ΣΚΕ Ξυλοτύμπου στηρίζοντας έμπρακτα το κοινωνικό έργο που επιτελεί» ενώ εξέφρασε «τις ευχαριστίες της πολιτείας προς τον Πρόεδρο, τα μέλη και όλους τους εθελοντές του Συμβουλίου για την πολύχρονη δράση, το πλούσιο κοινωνικό έργο και την ανιδιοτελή προσφορά προς τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα