ΚΟΑΓ: Διαμερίσματα στην Λευκωσία από €139.750 με επιδότηση - Ποια τα κριτήρια

Η πολυκατοικία «ΕΚΑΛΗ» 16 διαμερισμάτων 2 και 3 υπνοδωματίων στο Καϊμακλί, η οποία άρχισε σαν ένα έργο προσιτού ενοικίου πλέον θα διατεθεί και για αγορά των πλείστων διαμερισμάτων της.

Η πολυκατοικία βρίσκεται στη γωνία της οδού Αιπείας και Πάριδος σε ακριτική περιοχή στο Καϊμακλί, Λευκωσία. Αποτελείται από τέσσερεις συνολικά ορόφους με 16 διαμερίσματα (8 δύο υπνοδωματίων και 8 τριών υπνοδωματίων) αυξημένης ενεργειακής κατηγορίας.

Η πολυκατοικία εφάπτεται δημόσιου Χώρου Πρασίνου και περιλαμβάνει πιλοτή με καλυμμένους κατά το μεγαλύτερο μέρος, χώρους

στάθμευσης, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους εξυπηρέτησης ατόμων με ειδικές ανάγκες, με τον αναγκαίο λειτουργικό εξοπλισμό.

Στόχοι του έργου αυτού είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των προσανατολισμών του οικοπέδου, η λειτουργικότητα, η χρήση σύγχρονων και αναβαθμισμένων τεχνικών και υλικών κατασκευής για την δημιουργία ενεργειακά αναβαθμισμένων διαμερισμάτων με αυξημένες συνθήκες άνεσης, αισθητικής, ποιότητας και οικονομίας, για τους μελλοντικούς χρήστες του.

Οι τιμές για διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων κυμαίνονται από 139.750 ευρώ έως 148.000 ευρώ. Οι τιμές για διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων κυμαίνονται από 192.300 ευρώ έως 202.300.

Δείτε τις τιμές στον πιο κάτω πίνακα

Σχέδιο Στέγασης Μέτρια Αμειβομένων - Αγορά Κατοικίας/Διαμερίσματος

Κριτήρια/ Δικαιούχοι:

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία του, ο Κυπριακός Οργανισμός Αναπτύξεως Γης αγοράζει γη την οποία στη συνέχεια διαχωρίζει σε οικόπεδα ή διαθέτει για ανέγερση κατοικιών και διαμερισμάτων. Οι κατοικίες και τα διαμερίσματα διατίθενται για την ικανοποίηση στεγαστικών αναγκών νοικοκυριών ή ατόμων που αδυνατούν να λύσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα από μόνοι τους.

Τα οικιστικά έργα του Οργανισμού καλύπτουν όλες τις πόλεις. Οι διαχωρισμοί οικοπέδων γίνονται κυρίως σε κοινότητες της υπαίθρου όπου υπάρχει ανάγκη στέγασης νεαρών ζευγαριών.

Εισοδηματικά Κριτήρια:

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν αναθεωρηθεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 8/6/2022.

Τα ετήσια μικτά εισοδήματα σύμφωνα με τα οποία επιλέγονται τα νοικοκυριά ή άτομα στα οποία πωλούνται οικιστικές μονάδες από τον Οργανισμό έχουν ως εξής:

Τα ετήσια μικτά εισοδήματα ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας να μην υπερβαίνουν τις:

Μονήρεις Άτομα €25.000

Οικογένεια χωρίς παιδιά   €45.000

Οικογένεια 3 ατόμων    €50.000

Οικογένεια 4 ατόμων €55.000

Οικογένεια 5 ατόμων και άνω €65.000

Προκαταβολή:

Η προκαταβολή είναι το 20%  της τιμής πώλησης και το υπόλοιπο 80% καταβάλλεται με την παράδοση του ακινήτου.

Άλλα Κριτήρια:

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια όπως:

Δανειοεξοφλητική ικανότητα.

Κινητή και ακίνητη περιουσία, στεγαστικές συνθήκες, κ.ά.

Σύνθεση οικογένειας.

Συνεχή διαμονή για 5 έτη για τους πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πλεονεκτήματα:

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο Οργανισμός στους πελάτες του είναι σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα ο Οργανισμός προσφέρει:

Χαμηλές τιμές:

Ο Οργανισμός με τη δραστηριότητά του, σκοπό έχει την υλοποίηση μέρους της Κρατικής κοινωνικής πολιτικής μέσω των στεγαστικών του προγραμμάτων. Προσφέρει κατοικίες / διαμερίσματα / οικόπεδα σε χαμηλές τιμές, προσιτές στις τάξεις που ιδρύθηκε να βοηθήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα