Αντετοκούνμπο από... χρυσάφι!

Πολύς ντόρος έγινε όταν πριν από σχεδόν δύο χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέγραψε το πρώτο «χρυσό» συμβόλαιο της καριέρας του. Διότι εξασφάλιζε ότι σε ηλικία μόλις 27 ετών θα έχει βάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 100 εκατομμύρια δολάρια!

Και καθώς ο Γιάννης αναβάθμισε στο μεταξύ το status του σε σούπερ σταρ, τα λεφτά έχουν αρχίσει να εισρέουν σωρηδόν πλέον στις τσέπες

του.

Σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 24 χρόνια και θα δει στους τραπεζικούς λογαριασμούς να μπαίνει ένα ποσό κοντά στα 40 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά είναι τα έσοδά του μόνο για τη σεζόν 2017-18!

Πώς αναλύονται; 22,5 εκ. δολάρια είναι οι αποδοχές του από τον πρώτο χρόνο ισχύος του «χρυσού» συμβολαίου που προαναφέραμε. 9 εκ. δολάρια θα του αποφέρει η νέα συμφωνία που υπέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο με τη ΝΙΚΕ και η οποία προβλέπει αυτό το ποσό ως αμοιβή για τον πρώτο χρόνο. Άλλα 4 εκ. δολάρια προέρχονται από άλλες προσωπικές χορηγίες του.

Από σπόνσορες, δηλαδή, θα λάβει φέτος 13 εκ. δολάρια, όπως υπολόγισε πριν από μερικούς μήνες το περιοδικό Forbes. Και σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται η αμοιβή του για τη συμφωνία που συνήψε πέρυσι με τον κινέζικο κολοσσό TCL. Μια πολυεθνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, η οποία εδώ και έξι χρόνια επιχειρεί δυναμικό μπάσιμο στην αμερικανική αγορά.

Με αυτά τα χρήματα, τα έσοδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μόνο γι’ αυτή τη χρονιά θα πλησιάσουν ή και θα αγγίξουν τα 40 εκ. δολάρια. Και χάρη σε αυτά κατατάσσεται ήδη στην 7η θέση της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ του ΝΒΑ. Περισσότερα από αυτόν βγάζουν μόνον οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντάμιεν Λίλαρντ και Μπλέικ Γκρίφιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα