Ανταγωνισμός στην επικοινωνία έχει έναν κερδισμένο:Την Κύπρο

Ζούμε σε έναν «συνδεδεμένο κόσμο» και σε μια όλο και πιο «συνδεδεμένη» χώρα. Σήμερα το 75% των νοικοκυριών της Κύπρου, και περίπου 902.000 άνθρωποι, έχουν πρόσβαση στο internet, ενώ 406.000 έχουν broadband internet που τους επιτρέπει να έχουν υψηλές ταχύτητες από το κινητό τους.

Οι Κύπριοι λόγω της ταχείας τεχνολογικής εξέλιξης στις τηλεπικοινωνίες έχουν στα χέρια τους περισσότερες επιλογές από ποτέ: μπορούν να μιλήσουν, να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο φθηνά, μπορούν να αναπτύξουν

επαγγελματικές δραστηριότητες μέσω του διαδικτύου, να εργαστούν από το σπίτι τους, να κάνουν πράγματα που δεν έκαναν πριν.

Παράλληλα, με τις επενδύσεις των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, η χώρα είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και σύγχρονες υποδομές, εξασφαλίζοντας όλα όσα ζητούν οι σύγχρονες επιχειρήσεις και επενδυτές.

Πρόσφατα, μετά από μια θεαματική ανοδική πορεία, η ΜΤΝ ανακοίνωσε ότι έφτασε τις 440.000 συνδέσεις στο δίκτυό της. Αριθμός που ανατρέπει το παραδοσιακό σκηνικό στην εγχώρια αγορά, ενώ παράλληλα αποτυπώνει την εμπιστοσύνη του κοινού προς την εταιρεία. Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), η ΜΤΝ είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Κύπρο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε αριθμό συνδέσεων σε κινητή τηλεφωνία αλλά και ευρυζωνικής πρόσβασης (διαδίκτυο και σταθερή τηλεφωνία) για την περίοδο Ιούνιος 2016 – Ιούνιος 2017.

Η αναπτυξιακή πορεία της ΜΤΝ φαίνεται όχι μόνο από την αύξηση των συνδρομητών της, αλλά και από τα επιμέρους στοιχεία: αύξηση 10% στο μερίδιο αγοράς της, 37% στο data traffic και 24% αύξηση στους συνδρομητές κινητής. Παράλληλα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, η ΜΤΝ απέσπασε το 33% των νέων συνδρομητών, σημειώνοντας αύξηση και στις συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικής σύνδεσης.

Εφαρμόζοντας ένα συνεπές επιχειρηματικό σχέδιο με κύριους άξονες την ποιότητα, τις καλύτερες υπηρεσίες και τα πιο προσιτά τιμολόγια, η ΜΤΝ φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα της αξιοπιστίας και συμβάλλει σημαντικά στην ένταξη της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, επιδόσεις σαν αυτές βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό ως περιφερειακό επενδυτικό κέντρο.

Ο ανταγωνισμός έχει παντού κερδισμένους και χαμένους. Στις τηλεπικοινωνίες υπάρχουν σήμερα δύο εδραιωμένοι μεγάλοι που επιδιώκουν ο καθένας την πρωτιά στις διάφορες υπηρεσίες και ηλικιακές ομάδες. Το βέβαιο είναι ότι στην πλευρά των κερδισμένων συγκαταλέγονται ο καταναλωτής, ο επιχειρηματίας και γενικότερα η κυπριακή οικονομία

Keywords
Τυχαία Θέματα