Πάλμας: Όχι σε πιέσεις για ταπεινωτική συνθηκολόγηση

Ξεκαθαρίζουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ξεγράψουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν και δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς και πιέσεις που θα οδηγήσουν σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση, δήλωσε, σήμερα Κυριακή, ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59, Δημήτρη Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Υφυπουργός, είπε ότι για το αδιέξοδο στον Κραν Μοντανά «αποδίδεται αποκλειστικά στην αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, η οποία, αντί να είναι θετικά διακείμενη

στην εγκαθίδρυση ενός πραγματικά ανεξάρτητου, κυρίαρχου και κανονικού κράτους, μέσα από τις προτάσεις της, στόχευε στο να υποβαθμίσει την Κύπρο σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο».

Όπως είπε ο κ. Πάλμας, «στο πλαίσιο αυτό, κατά τη σειρά των εκτεταμένων επαφών που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και με τον Γενικό Γραμματέα, επανέλαβε την ετοιμότητα της πλευράς μας για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο του Γκουτέρες».

Πρόσθεσε πως το πλαίσιο αυτό, «προνοεί την κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων, πάντοτε σύμφωνα και με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της ΕΕ».

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Πάλμας, «είπε υποκλινόμαστε στη μνήμη του Δημήτρη Χαραλάμπους με την υπόσχεση ότι έχοντας εφαλτήριό μας τη θυσία του θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη της δικαίωσης της πατρίδας μας, ως απαίτηση της ίδιας της ιστορίας μας και αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τον ηρωικό αδερφό μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα