Ανόρθωση: Προβληματίζει η ανασταλτική λειτουργία

Τα 8 γκολ παθητικό που έχει η Ανόρθωση στις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος δεν είναι άσχημο νούμερο, αλλά ούτε και πολύ καλό. Ίσως να μη λένε και την πραγματική αλήθεια για την ομάδα του Αντρέ Πάους, που κατάφερε στα μισά παιχνίδια που έπαιξε να μη δεχθεί γκολ. Αν δεις όμως τις τελικές προσπάθειες των αντιπάλων της και τις αποκρούσεις του Κόπριβτες, τότε καταλήγεις στο συμπέρασμα, ότι κάτι δεν πάει καλά με την ανασταλτική της λειτουργία.



Γενικώς,

η Ανόρθωση σου δίνει την εντύπωση ομάδας, που δεν μαρκάρει στο χώρο. Ίσως να είναι και θέμα των τεχνικών χαρακτηριστικών των παιχτών που έχει στον άξονα, διότι από εκεί είναι που πηγάζουν οι πλείστες επιθέσεις των αντιπάλων της. Το χθεσινό παιχνίδι στην Πάφο αποτελεί ένα καλό παράδειγμα. Ο Πελέ αγωνιζόταν πολύ ψηλά και πολύ περισσότερο πλαισίωνε τον Μαρτίνες, παρά τον Βικτόρ, ως δεύτερος αμυντικός χαφ. Βοήθεια από τον Μαρτίνες δεν υπήρχε ενώ και τα δύο ακραία χαφ δεν βοηθούσαν και τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι. Με την Αγία Νάπα το πλήρωσε αυτό και λίγο έλειψε να το πληρώσει και χθες στην Πάφο.

Η ευθύνη βαραίνει περισσότερο την τεχνική ηγεσία και οφείλει ο Πάους να βρει την κατάλληλη χημεία και την απαιτούμενη ισορροπία επίθεσης και άμυνας, διότι και υλικό αρκετό έχει η ομάδα και πολύ ποιοτικό είναι. Το ευτύχημα για την Ανόρθωση είναι ότι πήρε τη νίκη στην Πάφο και τώρα καλείται να αποδείξει ότι έχει θέση στα ψηλά. Το παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΚ θα είναι ένα γερό τεστ χαρακτήρα και αποδείξεων. Στο πρώτο ντέρμπι που έδωσε με την Ομόνοια δεν τα πήγε καλά και δεν θα ήταν άδικο αν έχανε. Συνεπώς, έχει φτάσει η ώρα για την Ανόρθωση για το βήμα παραπάνω και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα χρειαστεί να παρουσιαστεί ανασταλτικά άριστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα