Ανόρθωση: Ηρεμία σε όλα τα μέτωπα

Όλα τα κεφάλαια είναι ανοικτά στην Ανόρθωση. Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε θα σημειωθεί η οποιαδήποτε εξέλιξη και ποία θα είναι αυτή. Αγωνιστικό, διοικητικό και οικονομικό είναι τα τρία πολύ μεγάλα θέματα, τα οποία «καίνε» την Ανόρθωση, αλλά και τα οποία παραμένουν στάσιμα. Στο αγωνιστικό, πέραν της απόκτησης του Σάβιτς, δεν έχει αποκτηθεί κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής.

Ο τεχνικός διευθυντής της «Κυρίας» Αλμπέρτο Μπενίτο καθημερινά βρίσκεται στα γραφεία της ομάδας εξετάζοντας και αναλύοντας πολλούς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο στο θέμα αυτό δυο στοιχεία

παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο. Το πρώτο και το κυριότερο είναι το οικονομικό. Ο προϋπολογισμός της Ανόρθωσης τη νέα χρονιά θα κυμανθεί στα 2.500.000 εκ., τη στιγμή που θα χρειαστεί να φέρει στο «Αντ. Παπαδόπουλος» περισσότερο από δέκα ποδοσφαιριστές. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτοί θα έρθουν είτε με τη μορφή δανεισμού είτε ελεύθεροι. Επομένως ο προγραμματισμός της Ανόρθωσης δεν αναμένεται να κλείσει σύντομα. Θα παραμείνει ανοικτός ενδεχομένως μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Ο Αλμπέρτο Μπενίτο εξετάζει κυριολεκτικά όλες τις ποδοσφαιρικές αγορές, θέλοντας να συνδυάσει την ποιότητα με την προσιτή λύση στο οικονομικό.

Οι ανοικτές θέσεις είναι πολλές στην Ανόρθωση. Σε κάθε θέση θέλει τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή. Τερματοφύλακα, αμυντικό στα δεξιά, αμυντικό στα αριστερά, δυο κεντρικούς αμυντικούς, αμυντικά χαφ, επιτελικό μέσο, χαφ και στα δυο φτερά και επιθετικό.

Όλες αυτές τις θέσεις ο Αλμπέρτο Μπενίτο καλείται να τις κλείσει. Η προσπάθειά του αρκετά δύσκολη, αλλά είναι αισιόδοξος ότι θα κάνει τις σωστές επιλογές.

Τελειώνουν από Δευτέρα

Εκτός από τις προσθήκες ποδοσφαιριστών, είναι γνωστό ότι θα υπάρχουν και αποχωρήσεις. Δυο από τα ανοικτά κεφάλαια στο θέμα αποχωρήσεων είναι αυτά των Κάλβο και Κίττο. Αναμένεται πως τη Δευτέρα οι ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν οριστικά παρελθόν. Η διοίκηση θα τους καταβάλει τους καθυστερημένους μισθούς και θα λύσουν τη συνεργασία τους. Τόσο με τον Κάλβο όσο και με τον Κίττο, η Ανόρθωση διατηρεί συμβόλαια, ωστόσο υπάρχουν πρόνοια και όροι για την αποδέσμευσή τους.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του Νούχου. Ο ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται στα πλάνα της νέας χρονιάς, είναι θετικός να αποχωρήσει από την «Κυρία», ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό.

Καμία εξέλιξη

Τόσο η συνέλευση του σωματείου όσο και αυτή της εταιρείας πλησιάζουν, με το διοικητικό αδιέξοδο να παραμένει στην Ανόρθωση. Το αρνητικό, τουλάχιστον μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον ή από συνδυασμό για την ανάληψη της ηγεσίας του σωματείου και της εταιρείας. Η αβεβαιότητα συνεχίζεται, σε μια εποχή που η «Κυρία» χρειάζεται άμεσα οικονομική ένεση, τόσο για να περάσει χωρίς συνέπειες τα κριτήρια Ιουνίου όσο και για να ξεκινήσει τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Κύπρο ο Χρίστος Πουλλαΐδης, ο οποίος θα έχει επαφές με διάφορους επιφανείς Ανορθωσιάτες με στόχο να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα