Άνοιξε νέα μονάδα για όσους έχουν αποχαρακτηριστεί από τη νόσο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ασφυκτιούν οι εντατικές μονάδες θεραπείας στα δημόσια νοσηλευτήρια, με τους διασωληνωμένους ασθενείς να φθάνουν τους 50.

Στο μεταξύ, τέθηκε σε λειτουργία ειδική μονάδα στο Νοσοκομείο Λεμεσού για ασθενείς κορωνοϊού που παραμένουν διασωληνωμένοι, παρότι έχουν αποχαρακτηριστεί από την νόσο, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας.

Στα δημόσια νοσοκομεία νοσηλεύονται 263 ασθενείς, εκ των οποίων 87 σε σοβαρή κατάσταση.

Μιλώντας, στο ΣΙΓΜΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟκΥΠΥ,  Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε τα εξής: «Φαίνεται ότι υπάρχει

αρκετή πίεση αυτή τη στιγμή, και θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω μετά ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση».

Επιπλέον ο κ. Χαριλάου συμπλήρωσε τα εξής, «Είναι περιστατικά στην μονάδα εντατικής θεραπείας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι αλλά έχουν περάσει οι 20 ημέρες από την ημέρα της νόσησής τους και έχουν αποχαρακτηριστεί, όμως συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Γι’ αυτό το σκοπό έχει δημιουργηθεί μια μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου σήμερα νοσηλεύει 11 τέτοια περιστατικά. Έχουν αποχαρακτηριστεί, αλλά συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένα».

Τα ποσοστά των μην εμβολιασμένων νοσηλευομένων προκαλούν ανησυχίες στην ιατρική κοινότητα αφού σύμφωνα με τα στοιχεία  περίπου 9 στους 10 δεν είναι εμβολιασμένοι.

Το 89% των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα