«Εγκλωβισμένα» στο λιμάνι Λεμεσού έξι άλογα λόγω απεργίας

Έξι συνολικά άλογα πέντε ιδιοκτητών βρίσκονται μέσα σε πλοία στο Λιμάνι Λεμεσού, χωρίς να μπορούν να τα παραλάβουν οι ιδιοκτήτες τους σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε στο SigmaLive, λόγω της απεργίας που προχωρούν οι εργαζόμενοι.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ιδιοκτήτη του Ιππικού Ομίλου Λυθροδόντα στη Λευκωσία, τα άλογα βρίσκονταν στον εξωτερικό για διεθνής αγώνες.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Υπουργός

Συγκοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος διαβεβαιώσε ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες  ενώ στο σημείο έσπευσε και ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων  Σταύρος Παπαδούρης.

Λίγη ώρα αργότερα τα άλογα εκφορτώθηκαν.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Έφη Ξάνθου «ευτυχώς υπήρξε συνεργασία και έχουν εκφορτωθεί τα 6 άλογα που έμειναν εγκλωβισμένα στο λιμάνι Λεμεσού λόγω των απεργιακών μέτρων . Κινητοποιηθηκαμε αμέσως και ευτυχώς ανταποκρίθηκαν θετικά στο τέλος οι απεργοί. Ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια, ιδιαίτερα τον Γεν. Διευθυντή του υπ. Συγκοινωνιών κ. Σταύρο Μιχαήλ και την συντεχνία της ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του βουλευτή μας Σταύρο Παπαδούρη, που έσπευσε μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό στο λιμάνι για να βοηθήσει τους 5 ιδιοκτήτες των αλόγων που είχαν απελπιστεί από την αρχική έλλειψη συνεργασίας. Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα αφού τα δύο από τα έξι άλογα φαίνεται να έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την ταλαιπωρία και σπεύδει κτηνίατρος να τα δει άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα